* 1e prijs voor ‘Energie voor iedereen’

Het gezamenlijke initiatief van de Natuur en Miliefederatie Utrecht, de HuurdersAdviesRaad Houten en EnergieRijk Houten en hopelijk nog meer aanhakende partijen om huishoudens in Houten met lage inkomens te helpen met raad en daad op het gebied van energie besparen, heeft de 1e prijs gewonnen bij de Groene prijsvraag van het DuurzaamheidsFonds Houten!

Met deze activiteit worden 50 huishoudens die moeite hebben de energierekening te betalen bereikt en worden bij 16 ook thuis besparende maatregelen uitgevoerd. Energieambassadeurs gaan langs bij de huishoudens en bespreken de besparingsmaatregelen, en voeren deze waar mogelijk ook uit. Deze actie dient als een pilot die navolging in Houten en de regio zou kunnen krijgen. 

EnergieRijk Houten: “We zijn heel blij met deze prijs en we gaan meteen starten met de voorbereiding. Hiervoor hebben we ook nieuwe vrijwilligers nodig die opgeleid worden tot energieambassadeur en de bewoners gaan helpen. Zij zullen bij de mensen thuis aan de hand van hun specifieke woonsituatie tips geven om energie te besparen en ook helpen om simpele bespaarmaatregelen door te voeren of aan te brengen. We gaan nu alles opstarten, vrijwilligers zoeken en de mensen attenderen op dit project. In het najaar kunnen we dan de huishoudens gaan bezoeken. Het project is bedoeld voor huishoudens die moeite hebben om de energierekening te betalen. We richten ons hierbij op iedereen die dit kan gebruiken, huurders en huiseigenaren.”