Heel Houten in de Zon 2023

COLLECTIEVE INKOOPACTIE ZONNEPANELEN 2023

Heel Houten in de Zon

De laatste maand van de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen op eigen dak is ingegaan!
Deze maand (1 juni-30 juni) kun je je aanmelden voor leverancier 3.

Lees hier alle informatie over deze actie, de opzet, de actievoorwaarden en de selectiecriteria. je kunt je nu aanmelden via Jouw Huis Slimmer voor de eerste leverancier.

AANMELDEN MAAND JUNI

 

> Wil jij nog dit jaar zonnepanelen op je dak om je eigen duurzame energie op te wekken en te gebruiken?
> Wil je dit realiseren met een betrouwbare, regionale leverancier die werkt met duidelijke afspraken, goede materialen en degelijke installatie?
> Wil je een snelle, duidelijke offerte, gebaseerd op goede informatie en nadat de leverancier de situatie bij jou thuis met eigen ogen heeft gezien?
> Wil je hulp bij vragen over de offerte, over de leverancier of over jouw wensen voor zonnepanelen?

Net als voorgaande jaren organiseert EnergieRijk Houten ook in 2023 weer een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Dit jaar is deze actie net iets anders opgezet dan in voorgaande jaren.

Geen selectie meer op basis van hoogte prijs
Het wordt steeds lastiger om op basis van een prijsvoordeel een selectie te maken voor een of meer bedrijven. Hiervoor moet je ze namelijk onderling vergelijken door ze een standaard aanbieding te laten maken voor een standaardsituatie.
Door de variatie aan materialen, de grote vraag naar installatie van zonnepanelen en de toenemende kennis bij en specifieke wensen van bewoners, is het niet meer mogelijk om op basis van prijs(aanbod) te vergelijken. Wel is bij de selectie gekeken of de prijzen van leverancier redelijk en aannemelijk zijn.

Wat zijn dan wel de voordelen?
Dat wil niet zeggen dat EnergieRijk Houten je niet verder kan helpen met een collectieve inkoopactie. Dit zijn de voordelen via de collectieve inkoopactie bij EnergieRijk Houten:

 1. Kwaliteit
Het voordeel van onze collectieve inkoopactie ligt in het feit dat we veel uitzoekwerk voor bewoners hebben gedaan en we leveranciers hebben geselecteerd die aan een hele lijst voorwaarden voldoen (zie onder selectiecriteria). Zo hebben de bewoners de zekerheid dat ze met een goed bedrijf in zee gaan.

2. Capaciteit
Daarnaast hebben we duidelijke afspraken gemaakt met de geselecteerde leveranciers over  doorlooptijd bij het inplannen van bezoekafspraken en het versturen van offertes. Zo kan de doorlooptijd zo kort mogelijk gehouden worden.
Door met een door leveranciers aangegeven maximaal aantal aanmeldingen te werken, beperken we de druk op leverancier en kunnen we een zo gunstig mogelijke levertermijn garanderen.

3. Hulp van de energieambassadeurs bij vragen of onduidelijkheden
Zijn er vragen over de leverancier, over de informatie tijdens het huisbezoek of naar aanleiding van de offerte? Kom langs in het EnergieBespaarCafé of neem contact op via mail. De betrokken energieambassadeurs kijken graag met je mee.

De actievoorwaarden:
– Deelname aan de actie is mogelijk voor alle inwoners van de gemeente Houten
– De actie loopt van 1 april t/m 30 juni (3 maanden)
– 3 leveranciers zijn ieder 1 maand aanbieder
– De maand looptijd voor een aanbieding wordt eerder gesloten als het maximum aantal aanmelding voor deze leverancier eerder is bereikt.
– Iedere leverancier heeft een maximum aantal aanmeldingen
– Iedere leverancier zal binnen twee maanden na einde van de voor hem lopende actiemaand contact opnemen, langskomen en een offerte uitbrengen.
– De bewoner kan zich gedurende de actieperiode bij 1 van de 3 leveranciers aanmelden. Dit wordt gecontroleerd. Zo voorkomen we dat de leveranciers veel tijd kwijt zijn met huisbezoeken en offertes die alleen ter vergelijk worden aangevraagd.
– Aanmelden gaat via de aanmeldknop op deze pagina, die direct doorlinkt naar het formulier met vragenlijst op Jouwhuisslimmer.nl. Dus niet direct zelf aanmelden bij leverancier.
– Bij aanmelding wordt bewoner gevraagd een aantal vragen te beantwoorden over de situatie in zijn/haar woning + een foto van de groepen in de meterkast. Zo kan de leverancier zich optimaal voorbereiden op het huisbezoek.
– Houd er rekening mee dat op dit moment ongeveer 6 maanden zitten tussen acceptatie offerte en installatie panelen.
– Na afloop van de actieperiode (april t/m juni 2023) zullen we gedurende de zomermaanden evalueren met de leveranciers en bewoners. Indien mogelijk en gewenst zal de actie met één of meer leveranciers herhaald worden in het najaar.

De leveranciers:
– 1 juni-1 juli: Groenpand – Utrecht – max. 100 aanmeldingen AANMELDEN

  • Groenpand geeft persoonlijk advies waar je op kunt vertrouwen en alle producten worden vakkundig geïnstalleerd door hun eigen enthousiaste installateurs.
  • www.groenpand.nl

– 1 april-1 mei: Volt4U – Wijk bij Duurstede – aanmeldperiode afgelopen 

– 1 mei-1 juni: New Solar – Woudenberg – aanmeldperiode afgelopen

 Selectiecriteria
Het team van vrijwilligers dat de actie heeft voorbereid heeft uit een zorgvuldige geselecteerde longlist en gesprekken met 5 leveranciers, een definitieve keuze gemaakt op basis van de volgende selectiecriteria:

De gekozen installateurs

  • hebben de juiste certificeringen
  • hebben goede referenties
  • geven vooraf advies n.a.v. een “huisbezoek”
  • leveren een vrijblijvende offerte na huisbezoek
  • hebben voldoende capaciteit
  • leveren goede panelen, eventueel Europese panelen (tegen meerprijs)
  • geven garantie op werk en materiaal
  • komen uit onze regio

Vragen?
-Heb je vragen over de inkoopactie? Neem dan contact op met EnergieRijk Houten: inkoopactie@energierijkhouten.nl
-Wil je weten waarin deze collectieve inkoopactie verschilt van de aanbiedingen die regelmatig in je brievenbus vallen en via de media voorbij komen? Lees het in ons document Collectieve inkoopactie is Collectief maatwerk.
-Kijk ook bij de veelgestelde vragen en antwoorden over zonnepanelen op onze website.

Ervaringen met leveranciers?
Wij ontvangen graag je feedback/ervaringen m.b.t. het offerte- en uitvoeringstraject van de leveranciers. Heb je een opmerking? Klik dan hier om een mail te sturen. We zullen zo gewenst dan contact met je opnemen.