Info-avond warmtepompen 22 maart

INFORMATIEAVOND WARMTEPOMPEN

Ook in 2023 organiseren de vrijwilligers van het warmtepompen-team weer een informatieprogramma over warmtepompen. De warmtepomp blijft een hot item als het gaat om een alternatief voor een gasgestookte cv-ketel. Er zijn veel vragen rondom het waarom, wanneer, hoe en wat van de warmtepomp. EnergieRijk Houten organiseert hier regelmatig informatieavonden over.
In 2023 kun je een aantal algemene informatieavonden verwachten met als onderwerp:
Warmtepomp verplicht vanaf 2026! Dit moet je weten.

Aanvullend daarop zullen er regelmatig workshops georganiseerd worden in het Energiehuis. Bij deze workshops is het mogelijk om dieper op specifieke informatie en vragen rondom de warmtepomp in te gaan. Bewoners gaan daarbij zelf hun situatie beoordelen, zich voorbereiden op een gesprek met een installateur en een plan maken om te komen tot de aanschaf van een warmtepomp.

Tijdens de brede informatieavond over warmtepompen worden presentaties gegeven over de voorwaarden waaraan je huis moet voldoen voor een warmtepomp en verschillende soorten warmtepompen. Ook zullen inwoners van Houten die al een warmtepomp hebben hun ervaringen hiermee delen.

Warmtepomp in het nieuws
Zoals de prikkelende titel van de informatieavond al aangeeft: er is ook aandacht voor de vele nieuwsberichten rondom de warmtepomp. Onder welke voorwaarden is een (hybride) warmtepomp of andere duurzame warmtepomp inderdaad verplicht vanaf 2026 en hoe zit het nu met de berichten over de milieubelasting en een warmtepomp?

Informatieavond warmtepompen woensdag 22 maart
19.00-22.00 uur
Raadszaal gemeentehuis Houten
Inloop vanaf 19.00 uur, start presentaties 19.30-21.00 uur, informatiemarkt na afloop tot ca. 22.00 uur.