Info-avond warmtepompen 7 juni

INFORMATIEAVOND WARMTEPOMPEN

In 2023 organiseren de vrijwilligers van het warmtepompen-team een informatieprogramma over warmtepompen. De warmtepomp blijft een hot item als het gaat om een alternatief voor een gasgestookte cv-ketel. Er zijn veel vragen rondom het waarom, wanneer, hoe en wat van de warmtepomp. EnergieRijk Houten organiseert hier regelmatig informatieavonden over.
De eerste informatieavond van dit jaar was in maart. De eerstvolgende informatieavond staat gepland op woensdag 7 juni. Het onderwerp:
Warmtepomp verplicht vanaf 2026! Dit moet je weten.

Aanvullend daarop zullen er regelmatig workshops georganiseerd worden in het Energiehuis. Bij deze workshops is het mogelijk om dieper op specifieke informatie en vragen rondom de warmtepomp in te gaan. Bewoners gaan daarbij zelf hun situatie beoordelen, zich voorbereiden op een gesprek met een installateur en een plan maken om te komen tot de aanschaf van een warmtepomp.

Tijdens de brede informatieavond over warmtepompen worden presentaties gegeven over de voorwaarden waaraan je huis moet voldoen voor een warmtepomp en verschillende soorten warmtepompen. Ook zullen inwoners van Houten die al een warmtepomp hebben hun ervaringen hiermee delen.

Warmtepomp in het nieuws
Zoals de prikkelende titel van de informatieavond al aangeeft: er is ook aandacht voor de vele nieuwsberichten rondom de warmtepomp. Onder welke voorwaarden is een (hybride) warmtepomp of andere duurzame warmtepomp inderdaad verplicht vanaf 2026 en hoe zit het nu met de berichten over de milieubelasting en een warmtepomp?

Informatieavond warmtepompen woensdag 7 juni
19.00-22.00 uur
Raadszaal gemeentehuis Houten

Programma:
19.00-19.30 uur inloop met informatiemarkt (EnergieBespaarCafé en lokale leveranciers/installateurs warmtepompen),
19.30-21.00 uur presentaties:
– Intro EnergieRijk Houten
– Wat is een warmtepomp en welke soorten zijn er?
– Dit moet je weten over de financiën
– Voorwaarden voor een warmtepomp
– Ervaringsverhaal bewoner – hybride warmtepomp
– Ervaringsverhaal bewoner – all electric warmtepomp
– Informatie over de verdiepende workshop warmtepomp

na afloop vervolg informatiemarkt en mogelijkheid tot stellen vragen tot ca. 22.00 uur.

Zie ook onze pagina over de workshops voor de informatie over de workshops warmtepompen.