WARMTEPOMPENFIETSTOCHT

Warmtepomp ja of nee?
De verwarming van onze woning en ons water wordt een hot item de komende tijd. Vraag jij je ook af of je misschien niet beter een warmtepomp moet aanschaffen als je CV-installatie aan vervaning toe is? Moet je nu al van het gas of niet? Wat zijn eigenlijk de voordelen van een warmtepomp en zijn er ook nadelen? Hoeveel kost een warmtepomp en wat levert het je op? Wanneer zou je een warmtepomp kunnen overwegen en aan welke randvoorwaarden moet je woning voldoen? Waar plaats je een warmtepomp, hoeveel ruimte neemt het in en wat voor soorten zijn er? Heb jij dit soort vragen en zou je daar op een laagdrempelige manier meer over willen weten?

De warmtepompenfietstocht
Twee enthousiaste vrijwilligers van EnergieRijk Houten en De Hoeven Energie organiseerden voor de coronaperiode regelmatig een warmtepompen fietstocht langs vier jaren ’80 huizen in Houten-noord met een warmtepomp (een daarvan is een bodem-water warmtepomp). Zo kunnen inwoners van Houten op een concrete manier horen, zien en voelen wat een warmtepomp doet. Bovendien bevatten de ervaringsverhalen van huiseigenaren met warmtepomp een schat aan informatie die anderen op weg kan helpen bij het nemen van een beslisising of het beantwoorden van vragen. Naast de informatie over warmtepompen komen er tijdens de huisbezoeken ook veel andere nuttige tips over energie besparen en isoleren voorbij.

In de coronaperiode bekijken de organisatoren zijn op dit moment aan het kijken of ze een alternatief online programma kunnen organiseren. Meer informatie volgt. Als je interesse hebt in een volgende fietstocht of in het online alternatief kun je je aanmelden via fietstocht@energierijkhouten.nl. Te zijner tijd ontvang je dan meer informatie. Als er meer mensen zich aanmelden dan er plaats is, kunnen deze op de reservelijst geplaatst worden.

Meer informatie: 
Heb je een vraag over warmtepompen dan zijn de organisatoren van de warmtepompenfietstocht (energieambassadeur Ad en ervaringsdeskundige Niko) bereikbaar via mail om je vraag aan te sturen. Zij zullen deze vraag per mail beantwoorden of via een aanvullend telefoongesprek beantwoorden: warmtepomp@energierijkhouten.nl of klik hier om een mail te sturen.

De verslagen van de drie warmtepompenfietstochten met nuttige tips en informatie zijn hier na te lezen:
mei 2019
oktober 2019
februari 2020