Waarom CV-Optimalisatie?
Met het optimaliseren van je CV en het waterzijdig inregelen van je radiatoren kun je tot soms 20% op je energiekosten voor gas besparen. 80% van de CV’s in Nederland staan nog op de standaard fabrieksinstellingen en zijn niet optimaal ingeregeld naar de lokale situatie bij de bewoner. Daar valt energie te besparen! Daarnaast verhoogt het waterzijdig inregelen het comfort in de leefruimtes, doordat de ruimtes meer gelijkmatig verwarmd worden en de ketel zuiniger draait.

Extra informatie over CV-Optimalisatie lees je hier.

Wie helpt je met CV-Optimalisatie?
EnergieRijk Houten heeft een opgeleid CV-optimalisatieteam. Zij staan de bewoners van de gemeente Houten bij met:
• informatie, raad en daad over het cv-optimalisatietraject.
• uitleg van de warmtemeetapparatuur. Je kan voor € 10,- metertjes aanschaffen bij het team.
• doorverwijzing naar of overleg met een externe CV-optimalisatiespecialist voor werkzaamheden die een bewoner niet zelf kan/wil doen.

Wat kunnen de vrijwilligers van EnergieRijk Houten voor je doen?
In deze Corona tijd vinden er geen huisbezoeken plaats. Het team is gestart met kleinschalige online bijeenkomsten waarin informatie en uitleg gegeven wordt aan bewoners en waarbij vragen beantwoord worden. Aanmelden voor een online informatiebijeenkomst via cvoptimalisatie@energierijkhouten.nl of via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.
(in niet corona tijd: Een bezoek duurt ongeveer een uur. Twee CV-optimalisatieteamleden komen bij je langs en kijken samen met de bewoner naar de specifieke situatie van de bewoner. Ze leggen vervolgens stap voor stap uit welke stappen je kan zetten en hoe dit aan te pakken. Ze adviseren alleen en kunnen eventueel doorverwijzen naar een specialist).

Dit filmpje legt alles nog eens duidelijk uit:

Aanmelden?
Heb je interesse in een bezoek van het CV-optimalisatie team van EnergieRijk Houten? Of wil je als vrijwilliger deelnemen aan dit team? Vul dan onderstaand contactformulier in: