Waarom CV-Optimalisatie?
Met het optimaliseren van je CV en het waterzijdig inregelen van je radiatoren kun je tot soms 20% op je energiekosten voor gas besparen. 80% van de CV’s in Nederland staan nog op de standaard fabrieksinstellingen en zijn niet optimaal ingeregeld naar de lokale situatie bij de bewoner. Daar valt energie te besparen! Daarnaast verhoogt het waterzijdig inregelen het comfort in de leefruimtes, doordat de ruimtes meer gelijkmatig verwarmd worden en de ketel zuiniger draait.

Extra informatie over CV-Optimalisatie lees je hier.

Op dit moment is er een zomerstop voor de informatiebijeenkomsten over cv-optimalisatie. Vanaf september-oktober 2022 zullen we weer nieuwe sessies inplannen.

ZET ‘M OP 60
Heb je al gehoord van de landelijke campagne van Urgenda: Zet ‘m op 60? EnergieRijk Houten heeft zich aangesloten bij deze campagne. Omdat de meeste CV-ketels nog op de fabrieksinstelling van 80ºC staan, maar  efficiënter op 60ºC werken. Met instructies van een minuut die iedereen kan uitvoeren kun je deze instellingen op jouw ketel veranderen en zo bespaar je in 1 minuut wel euro 60,- per jaar! Want deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. 

Op de website Zet ‘m op 60 staan hele duidelijke, simpele instructiefilmpjes van heel veel verschillende CV-ketels. Check of die van jou er tussen zit en ga aan de slag. Ga hiervoor naar www.zetmop60.nl of lees eerst de online flyer hieronder.

 

 

 

 

 

 

Wie helpt je met CV-Optimalisatie?
EnergieRijk Houten heeft een opgeleid CV-optimalisatieteam. Zij staan de bewoners van de gemeente Houten bij met:
• informatie, raad en daad over het cv-optimalisatietraject.
• uitleg van de warmtemeetapparatuur. Je kan voor € 10,- metertjes aanschaffen bij het team.
• doorverwijzing naar of overleg met een externe CV-optimalisatiespecialist voor werkzaamheden die een bewoner niet zelf kan/wil doen.

Wat kunnen de vrijwilligers van EnergieRijk Houten voor je doen?
Sinds de lockdowns vinden er even geen huisbezoeken plaats. Het CV-optimalisatieteam organiseert nu kleinschalige online bijeenkomsten waarin informatie en uitleg gegeven wordt aan bewoners en waarbij vragen beantwoord worden. Aanmelden voor een online informatiebijeenkomst doe je door hier te klikken: AANMELDEN

(Voor een bezoek aan huis: Een bezoek aan huis duurt ongeveer een uur. Twee CV-optimalisatieteamleden komen thuis langs en kijken samen met de bewoner naar de specifieke situatie van de bewoner. Ze leggen vervolgens stap voor stap uit welke stappen je kan zetten en hoe dit aan te pakken. Ze adviseren alleen en kunnen eventueel doorverwijzen naar een specialist).

Dit filmpje legt alles nog eens duidelijk uit:

Aanmelden?
Heb je interesse in een bezoek van het CV-optimalisatie team van EnergieRijk Houten? Of wil je als vrijwilliger deelnemen aan dit team? Vul dan onderstaand contactformulier in: