CV-Optimalisatie

Waarom CV-optimalisatie?
Met het optimaliseren van je CV en het waterzijdig inregelen van je radiatoren kun je tot soms 20% op je energiekosten voor gas besparen. 80% van de CV’s in Nederland staan nog op de standaard fabrieksinstellingen en zijn niet optimaal ingeregeld naar de lokale situatie bij de bewoner. Daar valt energie te besparen! Daarnaast verhoogt het waterzijdig inregelen het comfort in de leefruimtes, doordat de ruimtes meer gelijkmatig verwarmd worden en de ketel zuiniger draait.

Extra informatie over CV-optimalisatie lees je hier.

Workshops CV-optimalisatie
Alles weten over hoe je cv-ketel en radiatoren optimaal kunnen samenwerken en zo zuinig mogelijk kunnen verwarmen? Ervaringsdeskundige vrijwilligers en energieambassadeurs leggen het duidelijk uit en beantwoorden je vragen tijdens de workshop CV-optimalisatie. Dit zijn kleinschalige bijeenkomsten voor maximaal 8 deelnemers. Aanmelden verplicht en vol=vol.

De eerstvolgende workshops staan gepland op:
Nieuwe data volgen binnenkort

De workshops vinden plaats in het Energiehuis (nieuwe locatie De Raat 12 – oude locatie Optiek/Oogwereld vd Vecht).

AANMELDEN voor één van bovenstaande data

 

ZET ‘M OP 60
Heb je al gehoord van de landelijke campagne van Urgenda: Zet ‘m op 60? EnergieRijk Houten heeft zich aangesloten bij deze campagne. Omdat de meeste CV-ketels nog op de fabrieksinstelling van 80ºC staan, maar  efficiënter op 60ºC werken. Met instructies van een minuut die iedereen kan uitvoeren kun je deze instellingen op jouw ketel veranderen en zo bespaar je met de huidige energieprijzen in 1 minuut wel euro 140,- per jaar! Want deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. 

Op de website Zet ‘m op 60 staan hele duidelijke, simpele instructiefilmpjes van heel veel verschillende CV-ketels. Check of die van jou er tussen zit en ga aan de slag. Ga hiervoor naar www.zetmop60.nl of lees eerst de online flyer hieronder.

Wie helpt je met CV-optimalisatie?
EnergieRijk Houten heeft een opgeleid CV-optimalisatieteam. Zij staan de bewoners van de gemeente Houten bij met:
• informatie, raad en daad over het cv-optimalisatietraject.
• uitleg van de warmtemeetapparatuur. Je kan voor € 10,- metertjes aanschaffen bij het team.
• doorverwijzing naar of overleg met een externe CV-optimalisatiespecialist voor werkzaamheden die een bewoner niet zelf kan/wil doen.

Wat kunnen de vrijwilligers van EnergieRijk Houten voor je doen?
We zijn bezig om weer sessies voor CV-optimalisatie te organiseren. Kijk bovenaan deze pagina voor de actuele informatie daarover.

Dit filmpje legt alles nog eens duidelijk uit: