WINTERACTIE HEEL HOUTEN ISOLEERT- SPOUWMUUR ISOLATIE
collectieve inkoopactie 1 oktober 2022 – 31 december 2022

Voor meer informatie en hulp bij het kiezen van de geschikte isolatiemaatregel voor jouw huis kun je onze keuzehulp gebruiken. Keuzehulp isolatie

In deze tabel tref je specifieke informatie aan over spouwmuuronderzoek van een aantal huizen in Houten-noord.

Hieronder tref je de collectieve aanbieding aan voor spouwmuur isolatie via Heel Houten Isoleert. Als je interesse hebt in deze aanbieding kun je je aanmelden via de actiepagina op jouwhuisslimmer.nl. of direct via deze knop: AANMELDEN

Motivatie en toelichting keuze leveranciers
Graag leggen we uit waarom wij er voor kiezen met deze leverancier samen te werken. Bij de keuze van leverancier hebben we gewerkt met de selectiecriteria zoals genoemd op de pagina collectieve inkoop:

– We hebben gekozen voor een lokale, gecertificeerde leverancier van EPS parels en minerale wol met goede referenties en een scherpe collectieve prijs.
– Met deze leverancier werkten we ook samen tijdens de collectieve inkoopacties in winter 2019-2020, 2020-2021 en 2021-2022 en zomer 2022. Ook de laatste evaluatie van deze leverancier door deelnemende bewoners was positief. 
– Voor spouwmuurisolatie hebben we in januari 2019 een vooronderzoek gedaan in Houten-noord. Op een zaterdagmiddag zijn een reeks spouwmuren onderzocht in verschillende wijken in Houten. Het blijkt dat er grotendeels minerale wol (glas-of steenwol) is gebruikt om de muren mee te isoleren in de jaren 1980 en 1990. De vrije ruimte varieert tussen 2 en 8 cm, maar is gemiddeld vaak 3-4 cm.
– Op basis van deze uitkomst zijn we gaan zoeken naar welke materialen geschikt zijn om onze muren mee bij te vullen. Uit dit proces is onze keuzehulp voortgekomen.
– Supafil (inblaasglaswol) van Knauf blijkt een goede oplossing voor muren met reeds aanwezige minerale wol te zijn, als er minimaal 4 cm vrije ruimte is. Bovendien is Supafil goedgekeurd materiaal dat onder de voorwaarden voor de ISDE subsidie voor isolatie valt.
– Ook hadden we een oplossing nodig voor waar de spouwen niet groter zijn dan 3 of 4 cm. EPS parels blijken hiervoor bruikbaar te zijn. We hebben overwogen of we een UF-schuim (zoals envirofoam of aminotherm) of pur zullen aanbieden. Echter gezien de twijfels die er bij één van de twee certificeringsinstanties over UF-schuim en ook pur bestaan, hebben we hier niet voor gekozen.
– In De Hoeven en een paar andere wijken is in december 2019 een proef geweest, waarbij bij een aantal leveranciers een aantal offertes voor Supafil-bijvulling zijn opgevraagd. Het blijkt dat de prijzen voor bijvullen met Supafil enorm kunnen verschillen: de hoogste aanbieders rekenen 150% meer.

N.B. Woningen van na 1986 hebben al betere isolatie van de spouwmuren. Ervaring leert dat navullen van de spouw daar niet mogelijk is. Aanmelden heeft in dit geval geen zin.

Collectieve aanbieding spouwmuur isolatie via Vink Isolatie geldig t/m 31 december 2022
Spouwmuurisolatie

Ondanks het feit dat spouwmuren van steenachtige materialen in het algemeen zonder bouwfysische problemen met isolatiemateriaal kunnen worden gevuld, moet men, om de beoogde kwaliteit van het eindproduct te krijgen, voorafgaand aan de uitvoering van de isolatiewerkzaamheden een goede opname maken.
Spouwmuren, die vanuit de bouw geïsoleerd zijn met isolatieplaten/-dekens respectievelijk folie, kunnen, onder de voorwaarde dat deze platen/dekens respectievelijk folie vlak tegen het binnenspouwblad bevestigd zijn/is en dat er voldoende brede vrije luchtspouw aanwezig is, door middel van na-isolatie volledig gevuld worden.
Het na-isoleren van deze spouw biedt het voordeel dat de warmteweerstand van de spouwmuur toeneemt. Bovendien kunnen hierdoor ook de eventuele luchtstromingen ten gevolge van de slordige uitvoering van de oorspronkelijke isolatieplaten (en de hiermee gepaard gaande warmteverliezen) verhinderd worden.

Er zal altijd visueel vooronderzoek moeten plaatsvinden naar de volgende aspecten:
– de aanwezigheid van scheurvorming in de metselwerk gevel;
– de kwaliteit van het voegwerk en indien geverfde gevels het al dan niet gebruik van dampopen coating ;
– de poreusheid van het metselwerk en de daarmee samenhangende vorstgevoeligheid van het buitenspouwblad;
– de breedte van de lege luchtspouw (minimaal 3 cm);
– de eventuele aanwezigheid van onregelmatigheden of vervuiling van de spouw (met een endoscoop).

Het isoleren van spouwmuren kan met minerale wol of met EPS parels, Dit is afhankelijk van het product wat reeds in de spouw aanwezig is en de breedte van de luchtspouw. Bij het vooronderzoek ter plaatse zullen de mogelijkheden met jou besproken worden.

Indicatie prijs voor collectief Houten

Wij rekenen voor het na-isoleren van de spouwmuren van een tussenwoning minimaal € 850,00.
Voor woningen boven de 50m² rekenen wij voor Parels € 19,00 p/m² en voor Wol € 18,50 p/m².
Het aanbrengen van een renovatierooster € 40,00 p/stuk en voor spouwmuurafscheiders € 30,00 per zijde.
Veelal komt het neer op een indicatieve prijs van:

Veelal komt het neer op een indicatieve prijs van:
Tussenwoning              € 895,00 incl. btw
Hoekwoning                  € 1.895,00 incl. btw
Vrijstaande woningen    € 2.395,00 incl. btw

(bovenstaande prijzen zijn indicatieprijzen, na een vooronderzoek volgt een definitieve offerte)
Klik hier voor een pdf van deze aanbieding.
Aanmelden voor dit collectieve aanbod van Heel Houten Isoleert kan via de onderstaande knop.
HIER AANMELDEN

Na aanmelding zal de leverancier z.s.m. contact opnemen voor een afspraak.
De prijzen en voorwaarden zijn geldig t/m december 2022. Eventuele verlenging en aanpassing prijzen en voorwaarden zullen vanaf 1 januari 2023 gelden

Ervaringen met leveranciers?
Wij ontvangen graag je feedback/ervaringen mbt het offerte- en uitvoeringstraject van de leveranciers. Heb je een opmerking? Klik dan hier om een mail te sturen.
We zullen zo gewenst dan contact met je opnemen.
We werkten eerder samen met deze leverancier in de collectieve inkoopacties winter 2019-2020 en 2020-2021. Samenvattingen van de evaluaties die we naar aanleiding daarvan hebben uitgezet onder deelnemende bewoners lees je hier:
evaluatie 2019-2020
evaluatie 2020-2021