Vanaf 4 januari 2021 is er via de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie beschikbaar voor verduurzamende maatregelen aan je eigen woning via de ISDE regeling. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren en zakelijke gebruikers subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en isolatiemaatregelen.

Vanaf 4 januari 2022 loopt de ISDE regeling door maar wel met VERHOOGDE subsidiebedragen.

* INVESTERINGSSUBSIDIE DUURZAME ENERGIE EN ENERGIEBESPARING (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je vanaf nu subsidie ontvangen voor 5 typen isolatiemaatregelen:
-Dakisolatie
-Gevelisolatie
-Spouwmuurisolatie
-Vloer- of bodemisolatie
-Hoogrendements (HR) glas

Een compleet overzicht van de maatregelen, voorwaarden en subsidiebedragen tot 4 januari 2022 vind je op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.
Hier vind je de nieuwe subsidiebedragen per 4 januari 2022.

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking voor deze subsidie te komen zijn:
• Je bent zowel eigenaar als bewoner van het huis.
• Je hebt minimaal twee grote energiebesparende maatregelen uitgevoerd.
• Je vraagt de subsidie maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel aan.
• Je hebt nog niet eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) ontvangen.

Tips:
• Ook voor zakelijke gebruikers, waaronder VvE’s vallen: Zakelijke gebruikers kunnen daarnaast in aanmerking komen voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen. Bekijk via deze link welke voorwaarden voor zakelijke gebruikers gelden.

• Op de subsidie- en financieringswijzer voor de ISDE van het RVO tref je ook een stappenplan en een rekentool aan voor aanvraag van de subsidie.