EnergieBespaarCafé

EnergieBespaarCafé in Energiehuis Houten

Let op: eind mei, juni, juli en augustus zijn er aanpassingen in opening en inloop i.v.m. vakantieperiode.

Vrijdagen: inloop van 14.00-17.00 u.
> nog open op  26 mei, 2, 9, 16, 23 en 30 juni
> gesloten in juli en augustus

Zaterdagen juni, juli, augustus: alleen op afspraak 10.15-13.00 u.
> In de periode van 27 mei t/m 26 augustus (dus de hele zomer) is het EnergieBespaarCafé open op zaterdag, maar alleen op afspraak. Aanmelden van tevoren is dan dus noodzakelijk. Dat kan via deze knop   AFSPRAAK MAKEN

Je vindt de energieambassadeurs in het nieuwe Energiehuis (nog steeds in de bibliotheek maar op een andere plaats, namelijk na ingang meteen rechts achterin na de kinderboeken).

Vanaf 1 september:

  • iedere zaterdag – 10.15-13.00 u – afspraak & inloop
  • iedere vrijdagmiddag – 14.00-17.00 u – inloop

Iedere vrijdag
Op vrijdagmiddagen van 14.00-17.00 u kun je binnenlopen met je vragen voor de energieambassadeur. Op vrijdagen werken we zonder afspraken.

Iedere zaterdag
Goed nieuws het EnergieBespaarCafé is iedere zaterdag open Je kunt terecht tussen 10.15 en 13.00 u. Als je van tevoren een afspraak maakt, weet je zeker dat je meteen aan de beurt bent; als je spontaan binnenloopt, word je z.s.m. geholpen op basis van de beschikbaarheid. Klik op de knop hier onder om een bezoek in te plannen.  AFSPRAAK MAKEN

EnergieBespaarCafé + Keukentafelgesprek
Tijdens het EnergieBespaarCafé hebben de energieambassadeurs 30 minuten speciaal voor jou. Mocht na dit gesprek blijken dat er meer tijd nodig is om van gedachten te wisselen over jouw huis of bepaalde verduurzamings- of besparingsvraagstukken, dan kan er een keukentafelgesprek bij je thuis (maximaal 1,5 uur) ingepland worden.
We willen je vragen om eerst naar het EnergieBespaarCafé te komen, omdat daar al veel besproken kan worden. Zie voor de openingstijden van het EnergieBespaarCafé hierboven.

De energieambassadeurs denken gratis & onafhankelijk met je mee
De energieambassadeurs geven informatie over de volgende thema’s: isolatie, ventilatie & comfort; energiegebruikers & besparing; gas, verwarming & warmtepompen; elektriciteit & opwekking met zonnepanelen en terugverdientijd en duurzaamheid. Bovendien kunnen ze je meer vertellen over wat jij kunt doen zonder en met investeringen, wat energie besparen je oplevert en wat het de maatschappij oplevert. Ook weten ze meer van de collectieve inkoopacties of kunnen ze meekijken naar offertes die je hebt gekregen.

Geschiedenis van het EnergieBespaarCafé

Het EnergieBespaarCafé is een initiatief van EnergieRijk Houten en de Houtense Energieambassadeurs en wordt ondersteund door de Gemeente Houten. Het EnergieBespaarCafé ging voor het eerst open in januari 2019. Nu, in 2023 draait het draait het EnergieBespaarCafé al voor het vijfde jaar op volle toeren! Lees hier een artikel in het groentje uit 2022. Meer weten over de energieambassadeurs? Klik hier.

EnergieBespaarCafé in Energiehuis Houten (in Bibliotheek Lek & IJssel Houten-centrum) Onderdoor 158, Houten: 

Openingstijden Energiehuis Houten waarop je kunt binnenlopen, ook met vragen voor andere duurzame organisaties:
Vrijdag: 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 10:15 tot 13:00 uur

Klik op het plaatje hier onder voor meer informatie.

Kun je niet komen? Stel je vraag via onderstaand contactformulier:\