EnergieRijke Hagen

De EnergieRijke Hagen

Samen met de buren huizen verduurzamen, isoleren en meer energie besparen.

Onze vraag ‘Vul jij ook onze buurt-enquête in?’ heeft 106 ingevulde enquêtes opgeleverd! Een mooi resultaat. De uitkomsten zijn verwerkt en kun je hieronder lezen via de knop. Binnenkort hopen we je dan ook te kunnen informeren over acties die we met en voor de buurt willen gaan doen.

Rapportage met uitkomsten enquête Hagen

23 september burendag in de Hagen. Het mobiele EnergiebespaarCafé is samen met de bewoners van het EnergieRijke Hagen team aanwezig in de Hagen, bij Het Lokaal voor een praatje en informatie over alles wat er speelt op het gebied van duurzame huizen in de Hagen. We gaan met je in gesprek over de enquête en andere duurzame buurtzaken. We zijn er van 10.00-12.00 uur. Kom je ook?

Tussen 22 juni en 2 juli kregen alle Hagen bewoners onze flyer in de bus. Hierin stond  informatie over een vragenlijst over jouw duurzame huis en onze duurzame buurt. Met de uitkomsten kunnen we heel gericht aan de slag om jou te informeren over en te helpen bij de onderwerpen waar jij mee verder wilt.

EnergieRijke Hagen
In de loop van 2023 is een aantal bewoners van de Hagen in actie gekomen om te kijken of ze samen kunnen optrekken om hun buren en andere bewoners van de Hagen te informeren over en te helpen met het verduurzamen van hun huizen.

Ardy, Ellen, Greet, Hans, Koen, Margrieta en Stefan, allen bewoners van de Hagen werken sinds kort samen met EnergieRijk Houten en Het Lokaal rondom verduurzaming in de Hagen.
Ze willen zich inzetten voor het energiezuiniger maken van de huizen in de Hagen met en voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld door energiebesparende en andere verduurzamende maatregelen goed uit te zoeken, gezamenlijke inkoopacties te organiseren en informatie uit te wisselen.

Waarom? Omdat we samen meer, sneller en goedkoper in actie kunnen komen en dingen kunnen bereiken voor onze huizen en woonomgeving. Bijvoorbeeld op het gebied van isolatie.
Ook ligt er nog een enorme uitdaging om van het gas af te gaan. Allemaal naar een warmtepomp of komt er een warmtenet in de wijk? Het is belangrijk om op tijd te weten wat de mogelijkheden zijn en daarop zelf als bewoners actie te ondernemen. Door met deze zaken aan de slag te gaan, hopen we ook meer buurtbewoners te leren kennen, van elkaar te leren en de sociale verbinding in de wijk te vergroten.

Ons doel? Energie besparen, comfort verbeteren en een bijdrage leveren aan een beter klimaat.

Buurt-enquête
We beginnen met het houden van een buurt-enquête. Zo komen we er achter wat er leeft in onze wijk op het gebied van energie besparen en de woningen duurzamer maken. Zo kunnen we daarna onze activiteiten op de wensen van de bewoners afstemmen.