Energiebespaarcoach huurders

Energiebespaarcoaches in Houten

Sinds enige tijd zijn er in Houten energiebespaarcoaches actief die huurders en deelnemers aan het project Energie voor iedereen (bewoners met een laag besteedbaar inkomen tot max. 150% van het sociaal minimum/bijstandsniveau) helpen met het besparen van geld door het geven van tips en acties om hun energierekening omlaag te brengen. De bezoeken van de de energiebespaarcoach zijn gratis.

Energiebespaarcoaches voor huurders
Ben je huurder, maar behoor je niet tot de bovenstaande groep? Ook voor jou is het mogelijk om gratis een energiebespaarcoach op bezoek te krijgen.
Helaas zijn er voor deze groep (die dus een hoger inkomen hebben dan max. 150% van het sociaal minimum/bijstandsniveau) geen gratis materialen beschikbaar. Wel kunnen de energiebespaarcoaches tips geven welk materiaal voor jou nuttig zou kunnen zijn en ze kunnen helpen met het aanbrengen van door jou zelf aangeschaft materiaal.

Ben jij huurder met een inkomen boven het hierboven genoemde maximum dan kun je je aanmelden voor een bezoek van de energiebespaarcoach. Klik op de knop om het aanmeldformulier in te vullen. AANMELDEN bezoek energiebespaarcoach

Waarom en hoe kan de energiebespaarcoach jou helpen?
– Met vaak kleine aanpassingen, meer inzicht, handige tips en hier en daar een verandering in je gedrag kun je namelijk best veel energie en geld besparen.
– Je gebruikt dan minder energie en dus gaat ook je rekening omlaag.
– Behalve een lagere energierekening kun je bovendien zo ook je huis vaak comfortabeler maken.
– De energiecoaches helpen je daar graag bij.
– EnergieRijk Houten leidt vrijwilligers op tot energiebespaarcoach, daarbij ondersteund door Woonin.
– Deze energiebespaarcoach kan bij jou thuis langskomen en samen met jou bekijken hoe je (nog meer) energie kunt besparen.
– Ook kun je hulp krijgen bij het aanbrengen van energiebesparende materialen zoals radiatorfolie, ledlampen of tochtstrips.
– Een bezoek van de energiebespaarcoach kost niets en de energiebespaarcoach is een opgeleide vrijwilliger die onafhankelijk werkt.

Wat gebeurt er na je aanmelding?
– Na aanmelding maakt de energiebespaarcoach telefonisch een afspraak voor een huisbezoek.
– Tijdens het huisbezoek (ongeveer 1,5 uur) wordt samen gekeken wat de bewoner kan doen met simpele bespaarmaatregelen en acties om de energierekening omlaag te brengen. Wat gaat er al goed en waar kan het nog beter?
– De EnergieBespaarcoach helpt bij een tweede bezoek met het aanbrengen van materialen om energie te besparen. Dit kunnen bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen of radiatorfolie zijn. Voor minima in het project van Energie voor iedereen zijn deze materialen gratis. Voor andere huurders niet.
– Tijdens dit  follow-up bezoek kijken de energiebespaarcoach en de bewoner ook of het werkt en lukt om de besparingen vol te houden.

Energiebespaarcoaches Energie voor iedereen
Voor huurders en huiseigenaren met een laag besteedbaar inkomen (tot max 150% van het sociaal minimum/bijstandsniveau), die hulp kunnen gebruiken bij het besparen op hun energierekening. Onderdeel van dit project is dat de energiebespaarcoach ook bekijkt met welke materialen de bewoner energie kan besparen en deze gratis materialen worden daarna samen met de bewoner aangebracht.

Meer weten over dit project of je aanmelden? Klik hier om naar de speciale webpagina met aanmeldformulier Energie voor iedereen te gaan.

Mede mogelijk gemaakt door: