Energiebespaarcoach huurders

Energie voor iedereen: ENERGIEBESPAARCOACHES
Energiebespaarcoach en gratis energiebespaar-materialen voor Houtenaren met een laag besteedbaar inkomen en voor alle huurders van Woonin.

AANMELDEN bezoek energiebespaarcoach

Waarom en hoe kan de energiebespaarcoach jou helpen?
– Met vaak kleine aanpassingen, meer inzicht, handige tips en hier en daar een verandering in je gedrag kun je namelijk best veel energie en geld besparen.
– Je gebruikt dan minder energie en dus gaat ook je rekening omlaag.
– Behalve een lagere energierekening kun je bovendien zo ook je huis vaak comfortabeler maken.
– De energiecoaches helpen je daar graag bij.
– EnergieRijk Houten leidt vrijwilligers op tot energiebespaarcoach.
– Deze energiebespaarcoach kan bij jou thuis langskomen en samen met jou bekijken hoe je (nog meer) energie kunt besparen.
– Ook kun je hulp krijgen bij het aanbrengen van energiebesparende materialen zoals radiatorfolie, ledlampen of tochtstrips.
– Een bezoek van de energiebespaarcoach kost niets en de energiebespaarcoach is een opgeleide vrijwilliger die onafhankelijk werkt.

Energiebespaarcoaches Energie voor iedereen
Voor huurders en huiseigenaren met een laag besteedbaar inkomen (tot 120% van het minimum), die hulp kunnen gebruiken bij het besparen op hun energierekening.

Via het project Energie voor iedereen kunnen huurders en huiseigenaren met een laag inkomen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, een kosteloos bezoek van een onafhankelijke energiebespaarcoach aanvragen. Naast minimaal twee huisbezoeken waarbij de bewoner en de energiebespaarcoach samen kijken waar en hoe er op het energieverbruik bespaard kan worden, ontvangt de bewoner ook gratis materialen om energie te besparen die samen met de energiebespaarcoach aangebracht worden.

Voorwaarden en aanmelden
– Ben je huurder of huiseigenaar en heb je een hoge energierekening die je eigenlijk niet meer kunt betalen?
– Ben je gemotiveerd om je energierekening te verlagen met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen en misschien ook door je gedrag hier en daar te veranderen?
En:
– Krijg je een bijstandsuitkering of heb je een U-pas of heb je de energietoeslag via  de gemeente ontvangen? (twijfel je over de hoogte van je inkomen voor dit project? Klik hier voor meer info)
– Of ben je voor hulp doorverwezen via andere Houtense organisaties zoals schuldhulpmaatjes, de voedselbank of een andere organisatie?

Behoor jij (als huurder of als huiseigenaar) tot deze groep (laag besteedbaar inkomen tot max 120% van het minimum) dan kun je je aanmelden voor een bezoek van de energiebespaarcoach. Klik op de knop om het aanmeldformulier in te vullen. AANMELDEN bezoek energiebespaarcoach

Informatie Engels en informatie Arabisch

 

 

 

 

Wat gebeurt er daarna?
1. Na aanmelding maakt de energiebespaarcoach telefonisch een afspraak voor een huisbezoek.
2. Tijdens het huisbezoek (ongeveer 1,5 uur) wordt samen gekeken wat de bewoner kan doen met simpele bespaarmaatregelen en acties om de energierekening omlaag te brengen. Wat gaat er al goed en waar kan het nog beter?
3. De EnergieBespaarcoach neemt bij het tweede bezoek ook GRATIS materialen mee, die samen met de bewoner aangebracht kunnen worden om energie te besparen. Dit kunnen bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen of radiatorfolie zijn.
4. Tijdens dit of een tweede follow-up bezoek kijken de energiebespaarcoach en de bewoner ook of het werkt en lukt om de besparingen vol te houden.

Mede mogelijk gemaakt door: