EnergieRijk Houten zoekt nieuwe vrijwilligers voor allerlei activiteiten:
Dus heb jij nieuwe ideeën, een goed plan of mee doen als vrijwilliger? Neem contact met ons op.

Wil jij:
– Jouw kennis, kunde, enthousiasme en talenten inzetten om bewoners van Houten verder op weg te helpen naar een energiezuinig huis?
– In contact komen met een zeer gemotiveerde groep vrijwilligers en energieambassadeurs?
– De mogelijkheid omarmen om zelf actief bij te dragen aan verduurzaming en aan een beter milieu?

Wil je graag je steentje bijdragen met jouw kunde en kennis op een bepaald gebied? Graag! En daarvoor hoef je geen expert op het gebied van woningisolatie, energie-opwekking of energiebesparing te zijn. Achter de schermen of ervoor moeten ook hele andere dingen gedaan worden, zoals gegevens verwerken, thema-avonden organiseren of presenteren en het vormgeven van posters en flyers. We gaan met iedereen in gesprek om te kijken wat jij kunt en wilt bijdragen.

Daarnaast zijn we nu specifiek ook op zoek naar:

Energieklusssers:
De energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten voor minima en huurders in Houten willen de komende tijd zoveel mogelijk inwoners van Houten bezoeken en helpen om energie te gaan besparen in hun woning. Je kunt met het aanbrengen van een aantal simpele energie besparende maatregelen namelijk veel energie en dus geld besparen.
Om de materialen samen met of voor de bewoners aan te brengen, zoeken EnergieRijk Houten en Viveste enthousiaste energieklussers. Handige vrouwen en mannen die tochtstrips kunnen vervangen en bevestigen, raam- en radiatorfolie kunnen aanbrengen, brievenbuskleppen kunnen vastschroeven en lampen kunnen vervangen.
Ook als je handig bent met informatietechniek kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt dan namelijk bewoners helpen met het installeren en instellen van energiedisplays of een app op de telefoon om het energieverbruik bij te houden.

Samen kunnen we zo meters maken en zoveel mogelijk bewoners op weg helpen naar een lagere energierekening. Vind je het dus leuk om te klussen, ben je lekker handig en zie je het zitten om een paar uur per week bij mede houtenaren langs te gaan om ze een handje te helpen? Laat het ons weten, we maken graag kennis! info@energierijkhouten.nl

Warmtescanners:
Wil je een paar avonden per jaar meehelpen met het maken van warmtebeelden van woningen in Houten?
We zijn op zoek naar meer warmtescanners zodat we op de paar koude avonden in de herfst- en wintermaanden die geschikt zijn om te scannen met een zo groot mogelijke groep aan de slag kunnen om zoveel mogelijk inwoners van Houten inzicht te geven in de warmtelekken van hun woning. Tijdsinvestering is een nader af te spreken aantal avonden in de periode november-maart. Wij zorgen voor je opleiding tot warmtescanner. Werkzaamheden zullen vooral buiten plaats vinden, geheel corona-proof. Aanmelden kan via warmtescan@energierijkhouten.nl

Administratief handig persoon:
We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om onze nieuwsbriefadministratie bij te houden. We gebruiken hiervoor mailchimp. Handig als je dit programma al kent, maar als je administratief handig bent op de pc, dan heb je mailchimp ook snel onder de knie. Een voor ons heel belangrijke taak om veel inwoners te kunnen bereiken: het regelmatig aanvullen en updaten van ons mailbestand met nieuwe adressen. Ongeveer 1 tot 2 x per maand zal dit nodig zijn. Hiervoor moet je met de verschillende teams communiceren voor nieuwe input.

Geboren regelaar(s):
Ben jij handig in het regelen en organiseren van informatie bijeenkomsten? Wil je meedoen vanaf het bedenken van een onderwerp, de locatie, de sprekers, tot de meer praktische zaken zoals het vastleggen van de locatie, de ontvangst en het reilen en zeilen tijdens de bijeenkomst? Wij zouden jouw hulp heel goed kunnen gebruiken. Affiniteit met het doel waar EnergieRijk Houten voor staat, is genoeg, inhoudelijke kennis is niet nodig.

activiteitenmarkt Energierijk Houten
vrijwilligersbijeenkomst zomer 2020