Vrijwilliger worden bij ERH?

We komen graag in gesprek met jou, als het je leukt lijkt om vrijwilliger te worden bij EnergieRijk Houten. Voor een aantal activiteiten zijn we specifiek op zoek (zie hier onder).

Wil jij:

– Jouw kennis, kunde, enthousiasme en talenten inzetten om bewoners van Houten verder op weg te helpen naar een energiezuinig huis?
– In contact komen met een zeer gemotiveerde groep vrijwilligers en energieambassadeurs?
– De mogelijkheid omarmen om zelf actief bij te dragen aan verduurzaming en aan een beter milieu?

Wil je graag je steentje bijdragen met jouw kunde en kennis op een bepaald gebied? Graag! En daarvoor hoef je geen expert op het gebied van woningisolatie, energie-opwekking of energiebesparing te zijn. Achter de schermen of ervoor moeten ook hele andere dingen gedaan worden, zoals gegevens verwerken, thema-avonden organiseren of presenteren en het vormgeven van posters en flyers. We gaan met iedereen in gesprek om te kijken wat jij kunt en wilt bijdragen.
Neem contact met ons op.

Daarnaast zijn we nu specifiek ook op zoek naar:

Energieambassadeurs voor het EnergieBespaarCafé
We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team Energie Ambassadeurs wegens grote aanloop en vraag in het EnergieBespaarCafé van EnergieRijk Houten. Het EnergieBespaarCafé is open iedere woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en iedere donderdagochtend en zaterdagochtend van 10.00-13.00 uur. We willen onze beschikbare groep Energieambassadeurs uitbreiden om meer bewoners tegelijk op weg te kunnen helpen en ook de tijdsinvestering per vrijwilliger beter te verdelen.
Een EA is:
– een deskundige vrijwilliger met kennis van en/of ervaring met en/of grote interesse in het verduurzamen van woningen,
– het leuk vindt om andere bewoners op weg te helpen,
– regelmatig beschikbaar is op bovengenoemde tijden,
– samen wil werken met en wil leren van andere vrijwilligers,
– bereid is verdere trainingen te volgen om zijn/haar kennis uit te breiden.
We willen de groep graag uitbreiden, ook meer vrouwen en dertigers/veertigers zijn van harte welkom om te reageren! Ook mensen met specifieke expertises zijn van harte welkom!

Neem contact op met Katrin Larsen, 06-51342378, of via info@energierijkhouten.nl.

Gastvrouwen en gastheren voor het EnergieBespaarCafé
We krijgen steeds meer bewoners op bezoek die vragen hebben over hun duurzame huis. Ook huurders zijn welkom om met een energiebespaarcoach te praten. Om alles voor de bezoekers en de energieambassadeurs en energiebespaarcoaches in goede banen te leiden, zoeken we een aantal vrijwilligers. Zij heten de bezoekers welkom, zetten koffie en thee en houden wat gegevens bij.

Warmtescanners
Leden van het scanteam gaan in koppels van 2 bij bewoners thuis langs om warmtefoto’s te maken van de buitenkant van de woning.  Dit gebeurt ’s avonds, in het koude seizoen bij temperaturen onder 5 gr. C. Heb jij incidenteel een of enkele avonden in een (scan)week tijd dan ben je van harte welkom.  Ervaring is niet vereist. Je kunt ervaring opdoen door mee te lopen en een korte training te volgen waarbij je leert de foto’s te maken, te interpreteren en de resultaten te verwerken in een rapportage. De rapportage maken hoort bij het werk als warmtescanner dus enige digitale handigheid is wel nodig.
Met de foto’s  en opmerkingen in het rapport kunnen bewoners in samenspraak met een energieambassadeur kijken welke maatregelen het meest zinvol zijn om hun huis energiezuiniger te maken. Lees hier meer over de warmtescans van EnergieRijk Houten.
Aanmelden als je interesse hebt om warmtescanvrijwilliger te worden kan via info@energierijkhouten.nl

Energieklusssers
De energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten voor minima en huurders in Houten willen de komende tijd zoveel mogelijk inwoners van Houten bezoeken en helpen om energie te gaan besparen in hun woning. Je kunt met het aanbrengen van een aantal simpele energie besparende maatregelen namelijk veel energie en dus geld besparen.
Om de materialen samen met of voor de bewoners aan te brengen, zoeken EnergieRijk Houten en Woonin enthousiaste energieklussers. Handige vrouwen en mannen die tochtstrips kunnen vervangen en bevestigen, raam- en radiatorfolie kunnen aanbrengen, brievenbuskleppen kunnen vastschroeven en lampen kunnen vervangen.
Ook als je handig bent met informatietechniek kunnen we je hulp gebruiken. Je kunt dan namelijk bewoners helpen met het installeren en instellen van energiedisplays of een app op de telefoon om het energieverbruik bij te houden.

Samen kunnen we zo meters maken en zoveel mogelijk bewoners op weg helpen naar een lagere energierekening. Vind je het dus leuk om te klussen, ben je lekker handig en zie je het zitten om een paar uur per week bij mede houtenaren langs te gaan om ze een handje te helpen? Laat het ons weten, we maken graag kennis! info@energierijkhouten.nl

activiteitenmarkt Energierijk Houten
vrijwilligersbijeenkomst zomer 2020