Energieambassadeurs Houten

Energieambassadeurs EnergieRijk Houten
Wil je beginnen met het verduurzamen van je huis, ben je al bezig en heb je een specifieke vraag? Vind je het fijn eens met iemand van gedachten te wisselen over je huis en de mogelijkheden? Dan kan een gesprek met een van de energieambassadeurs van EnergieRijk Houten je verder helpen. Op deze pagina kom je alles te weten over de Houtense energieambassadeurs, hun activiteiten en hun kennis.

Wie zijn de Houtense energieambassadeurs?
De Houtense energieambassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die interesse in en kennis van energiebesparing en duurzame energieopwekking hebben. Ze zijn ervaringsdeskundig en hebben hun eigen huis vaak al helemaal energiezuinig gemaakt. Zij willen hun kennis gebruiken om andere bewoners te helpen en te laten zien dat energie besparen loont en het opwekken van energie best makkelijk is. Vaak hebben energieambassadeurs een groot netwerk in de wijk, dat zij kunnen inzetten voor energiebesparing. Weten wie ze zijn? De energieambassadeurs van het Energie BespaarCafé stellen zich graag aan je voor. Klik op de foto of op een van hun namen: Ad van Ooijen, Ardy Notenboom, Frans Versteeg, Geert de Vrieze, Geurt Breukink, Hans van Dijk, Harry van Wijk, Jessica Veen, Sasha van den Oudenrijn, Roelof Boersma & Theo Jansen.

Wat kan je aan of van hen vragen?
Energieambassadeurs kun je vragen hoe je je huis kunt verduurzamen. Dit kan gaan over hoe je je huis het beste kunt isoleren of hoe je je gas- en elektriciteitsrekening kunt verlagen. Ook kan het gaan over hoe je het comfort in je huis kunt vergroten of hoe je je huis kunt ventileren zonder ongewenste isolatie (tocht) en zonder dat je last krijgt van vocht en schimmel. Daarnaast weten ze meer over de subsidies die er zijn om je huis te verduurzamen. Kortom alle vragen die gerelateerd zijn aan comfortabel en duurzaam wonen. Weet de ambassadeur het niet dan weet hij vaak wel goed door te verwijzen. De Houtense energieambassadeurs zijn aanwezig op de thema-avonden en andere bijeenkomsten van EnergieRijkHouten en een deel van hen in het Energie BespaarCafé. Ook organiseren zij zelf keukentafelgesprekken met buurtgenoten.

Energieambassadeur in Houten worden en bewoners in het EnergieBespaarCafé te woord staan?
We zijn op zoek naar uitbreiding van ons team Energie Ambassadeurs wegens grote aanloop en vraag in het EnergieBespaarCafé van EnergieRijk Houten. Het EnergieBespaarCafé is open iedere vrijdagmiddag van 14-17 uur en twee zaterdagen per maand van 10.15-14 uur. We willen onze beschikbare groep Energieambassadeurs uitbreiden om meer bewoners tegelijk op weg te kunnen helpen en ook de tijdsinvestering per vrijwilliger beter te verdelen.
Een EA is:
– een deskundige vrijwilliger met kennis van en/of ervaring met en/of grote interesse in het verduurzamen van woningen,
– het leuk vindt om andere bewoners op weg te helpen,
– regelmatig beschikbaar is op bovengenoemde tijden,
– samen wil werken met en wil leren van andere vrijwilligers,
– bereid is verdere trainingen te volgen om zijn/haar kennis uit te breiden.
We willen de groep graag uitbreiden, ook meer vrouwen en dertigers/veertigers zijn van harte welkom om te reageren! Ook mensen met specifieke expertises zijn van harte welkom!

Neem contact op met Katrin Larsen, 06-51342378, of via info@energierijkhouten.nl.