Wil je beginnen met het verduurzamen van je huis, ben je al bezig en heb je een specifieke vraag? Vind je het fijn eens met iemand van gedachten te wisselen over je huis en de mogelijkheden? Dan kan een gesprek met een van de Houtens energieambassadeurs je verder helpen. Op deze pagina kom je alles te weten over de Houtense energie-ambassadeurs, hun activiteiten en hun kennis.

Wie zijn de Houtense energieambassadeurs?
De Houtense energieambassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die interesse in en kennis van energiebesparing en duurzame energieopwekking hebben. Ze zijn ervaringsdeskundig en hebben hun eigen huis vaak al helemaal energiezuinig gemaakt. Zij willen hun kennis gebruiken om andere bewoners te helpen en te laten zien dat energie besparen loont en het opwekken van energie best makkelijk is. Vaak hebben energieambassadeurs een groot netwerk in de wijk, dat zij kunnen inzetten voor energiebesparing. Weten wie ze zijn? De energieambassadeurs van het Energie BespaarCafé stellen zich graag aan je voor. Klik op de foto of op een van hun namen: Ad van Ooijen, Frans Versteeg, Geert de Vrieze, Hans van Dijk, Jessica Veen, Roelof Boersma & Thom van der Grinten.

Wat kan je aan of van hen vragen?
Energieambassadeurs kun je vragen hoe je je huis kunt verduurzamen. Dit kan gaan over hoe je je huis het beste kunt isoleren of hoe je je gas- en elektriciteitsrekening kunt verlagen. Ook kan het gaan over hoe je het comfort in je huis kunt vergroten of hoe je je huis kunt ventileren zonder ongewenste isolatie (tocht) en zonder dat je last krijgt van vocht en schimmel. Daarnaast weten ze meer over de subsidies die er zijn om je huis te verduurzamen. Kortom alle vragen die gerelateerd zijn aan comfortabel en duurzaam wonen. Weet de ambassadeur het niet dan weet hij vaak wel goed door te verwijzen. De Houtense energieambassadeurs zijn aanwezig op de thema-avonden en andere bijeenkomsten van EnergieRijkHouten en een deel van hen in het Energie BespaarCafé. Ook organiseren zij zelf keukentafelgesprekken met buurtgenoten.

Energieambassadeur in Houten worden?
Om inwoners van Houten te stimuleren en te helpen bij het verduurzamen van hun woning worden er regelmatig via EnergieRijk Houten mensen opgeleid tot energieambassadeur.
Heb je interesse om Energieambassadeur in Houten te worden dan kun je je gegevens opgeven via onderstaand contactformulier: