Warmtescanners gezocht

Warmtescanners en een warmtescanplanner/ondersteuner gezocht

We zoeken nieuwe/extra allround warmtescanners voor het koude seizoen 2024-2025. Warmtescanners gaan in de avond als het onder 5 graden C is op pad met een thermografische camera om foto’s te maken van woningen om te zien waar de warmtelekken in huis zijn.

We gaan vanaf nu in een bepaalde periode per wijk scannen. Dit is efficiënter en buren kunnen dan ook bij elkaar meekijken. De bewoner zelf kijkt mee als de opnames gemaakt worden en krijgt direct uitleg en toelichting op wat jij/zij ziet. De gemaakte foto’s worden na afloop toegestuurd met een standaarduitleg over hoe de foto’s bekeken kunnen worden. Samen met de uitleg die ze tijdens de opnames hebben gekregen kunnen bewoners vervolgens verder om hun huis te gaan isoleren of andere maatregelen te nemen.

Zowel het maken van de digitale opnames (het omgaan met de warmtecamera) en het inschatten van de juiste omstandigheden alsook het interpreteren van de foto’s en het verwerken in een rapportage is niet heel ingewikkeld en kun je leren via een training van 2 avonden. Deze training wordt in het najaar aangeboden in Utrecht.

– Vind je het leuk om bij de juiste omstandigheden samen met een andere vrijwilliger een aantal avonden op pad te gaan in Houten om warmtescans te maken?
– Vind je het daarnaast geen probleem om je door jouw gemaakte foto’s te interpreteren en uit te leggen aan de bewoner tijdens het scannen?
– En ben je digitaal enigszins handig?
– Bij interesse horen we het graag dan vertellen we je meer
– mail naar info@energierijkhouten.nl

We zoeken ook een administratieve ondersteuner
Blijf jij liever binnen, lekker warm in je eigen huis, maar wil je wel helpen? Het team zoekt ook een vrijwilliger die thuis vanachter de computer helpt met het bijhouden van de mails met aanmeldingen en de status van afspraken. Hiervoor is geen technische kennis nodig en het kost een paar uurtjes per week (alleen in het koude seizoen). Interesse? Klik op deze link om een e-mail te sturen.