Heel Houten Isoleert door

Heel Houten Isoleert 
Je vindt hier alle informatie over de collectieve inkoopactie isolatie van EnergieRijk Houten.

Heel Houten Isoleert door – 1 april t/m 31 december 2024

Vanaf 1 april is de nieuwe, doorlopende collectieve inkoopactie isolatie voor 2024 gestart. We hebben de rest van 2024 collectieve inkoopacties voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++-glas met een lokale/regionale leveranciers voor inwoners van de hele gemeente Houten. Ook informeren we je nog steeds ook graag over zonwering en isolatie tegen de warmte met een mooie aanbieding. Heel Houten Isoleert door! Jij toch ook?

Met een betere isolatie van de schil van je huis is je huis sneller warm en wordt de warmte langer vastgehouden. Dat betekent minder stookkosten en een lagere energierekening. Bovendien levert het comfort op en zet je een stap richting een mogelijke andere warmteoplossing voor jouw woning in de toekomst.

In het voorjaar loop je bovendien mee met de kalender van het diervriendelijk isoleren van de spouw.

Met goede zonwering aan de buitenkant van je ramen (bijvoorbeeld screens of rolluiken) houdt je de warmte buiten en is je huis koeler in de zomer. Met rolluiken isoleer je ook extra tegen koude in de winter.

Klik op onderstaande links om naar de aanbiedingen en voorwaarden per isolerende maatregel te gaan:
Actie Spouwmuurisolatie
Actie Vloerisolatie
Actie HRglas
Kortingsactie Zonwering

Als je interesse hebt in een of meer van deze aanbiedingen kun je je aanmelden via de actiepagina op jouwhuisslimmer.nl of direct via deze knop: AANMELDEN

Dier- of natuurvriendelijk isoleren
Bewoners die hun huis willen isoleren moeten tegenwoordig rekening houden met ‘onzichtbare’ bewoners die via de buitenkant van het huis ook genieten van een warm plekje onder de dakrand of in de spouwmuur. We hebben het dan over huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Deze nuttige beestjes zorgen er voor dat de insectenpopulatie gevarieerd en in verhouding blijft en het is dus zo gek nog niet om ze te vriend te houden. Dit betekent wel dat het isoleren van dak of spouwmuur wat extra uitdagingen met zich meebrengt. Het isoleren en verbouwen van huizen dient namelijk diervriendelijk (natuurvriendelijk of natuurinclusief) te gebeuren.
Gelukkig is dit in de provincie Utrecht en ook in de gemeente Houten al redelijk goed geregeld. De regels en voorwaarden zijn in kaart gebracht en er zijn installateurs en leveranciers opgeleid om op diervriendelijke wijze te isoleren. Omdat de gemeente bezig is met een soorten management plan (SMP) en nu eerst met een pre-SMP betekent dit dat de bewoner in ieder geval niet met hele hoge extra kosten te maken krijgt.

Keuzehulp isolatie
Voor meer informatie en hulp bij het kiezen van de geschikte isolatiemaatregel voor jouw huis kun je onze keuzehulp gebruiken. Keuzehulp isolatie

Checklist aanvraag offerte
Ga je een offerte voor een isolatiemaatregel aanvragen, ga je een offerte bestuderen of wil je offertes vergelijken? De energieambassadeurs stelden een handige checklist op die daarbij van pas kan komen. Waar moet je op letten bij het aanvragen, wat moet je allemaal vragen en wat staat er op een duidelijke offerte? Checklist aanvragen offerte

Selectiecriteria en evaluaties collectieve inkoopacties
Wil je meer weten over de keuze van leveranciers en maatregelen en de waardering van bewoners die meededen in eerdere acties? Op de pagina over collectieve inkoop lees je er meer over.

Heel Houten Isoleert