Heel Houten Isoleert

Heel Houten Isoleert 
Je vindt hier alle informatie over de collectieve inkoopactie isolatie van EnergieRijk Houten.

Winteractie Isolatie 2023
De collectieve inkoopactie isolatie winter 2023 start op 1 oktober 2023! Deze winter zijn er collectieve inkoopacties voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonwering voor heel Houten. De actie loopt in ieder geval t/m 31 december 2023. Eind dit jaar zullen we bekijken of de actie door kan lopen tegen eventueel aangepaste voorwaarden en prijzen.

Vloerisolatie, Spouwmuurisolatie en/of Zonwering
Voor deze drie acties zijn vier leveranciers (2x vloer, 1x spouwmuur en 1x zonwering)  geselecteerd die voldoen aan onze selectiecriteria en die bovendien een actieprijs aanbieden speciaal voor inwoners in Houten die meedoen via Heel Houten Isoleert.

Glas
Ook voor HRglas zijn er weer mogelijkheden binnen Heel Houten Isoleert. Een aantal lokale leveranciers die voldoen aan de selectiecriteria werken mee en nemen ieder gedurende één maand per leverancier alle aanmeldingen aan en komen langs voor opmeten en een vrijblijvende offerte. Een prijsafspraak of -aanbieding vooraf is niet gemaakt voor het glas.

Met een betere isolatie van de schil van je huis is je huis sneller warm en wordt de warmte langer vastgehouden. Dat betekent minder stookkosten en een lagere energierekening. Bovendien levert het comfort op en zet je een stap richting een mogelijke andere warmteoplossing voor jouw woning in de toekomst. Met goede zonwering aan de buitenkant van je ramen (bijvoorbeeld screens of rolluiken) houdt je de warmte buiten en is je huis koeler in de zomer. Met rolluiken isoleer je ook extra tegen koude in de winter.

Op woensdag 4 oktober is de volgende informatieavond over isolatie.

Vanaf 1 oktober kun je op onderstaande links klikken om naar de aanbiedingen en voorwaarden per isolerende maatregel te gaan:
– Actie Spouwmuurisolatie
– Actie Vloerisolatie
– Actie Zonwering
– HRglas

Dier- of natuurvriendelijk isoleren
Bewoners die hun huis willen isoleren moeten tegenwoordig rekening houden met ‘onzichtbare’ bewoners die via de buitenkant van het huis ook genieten van een warm plekje onder de dakrand of in de spouwmuur. We hebben het dan over huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Deze nuttige beestjes zorgen er voor dat de insectenpopulatie gevarieerd en in verhouding blijft en het is dus zo gek nog niet om ze te vriend te houden. Dit betekent wel dat het isoleren van dak of spouwmuur wat extra uitdagingen met zich meebrengt. Het isoleren en verbouwen van huizen dient namelijk diervriendelijk (natuurvriendelijk of natuurinclusief) te gebeuren.
Gelukkig is dit in de provincie Utrecht en ook in de gemeente Houten al redelijk goed geregeld. De regels en voorwaarden zijn in kaart gebracht en er zijn installateurs en leveranciers opgeleid om op diervriendelijke wijze te isoleren. Omdat de gemeente bezig is met een soorten management plan (SMP) en nu eerst met een pre-SMP betekent dit dat de bewoner in ieder geval niet met hele hoge extra kosten te maken krijgt. Wat het wel betekent voor bewoners en de manier en het moment van isoleren wordt verteld op de bewonersavond over isoleren die EnergieRijk Houten op 4 oktober organiseert.

Keuzehulp isolatie
Voor meer informatie en hulp bij het kiezen van de geschikte isolatiemaatregel voor jouw huis kun je onze keuzehulp gebruiken. Keuzehulp isolatie

Selectiecriteria en evaluaties collectieve inkoopacties
Wil je meer weten over de keuze van leveranciers en maatregelen en de waardering van bewoners die meededen in eerdere acties? Op de pagina over collectieve inkoop lees je er meer over.

Heel Houten Isoleert