Heel Houten Isoleert door

Heel Houten Isoleert 
Je vindt hier alle informatie over de collectieve inkoopactie isolatie van EnergieRijk Houten.

Maak deze zomer nog werk van de de isolatie van de schil van jouw huis zodat je er komende winter al warmpjes bij zit: Met een betere isolatie van de schil van je huis is je huis sneller warm en wordt de warmte langer vastgehouden. Dat betekent minder stookkosten en een lagere energierekening. Bovendien levert het comfort op en zet je een stap richting een mogelijke andere warmteoplossing voor jouw woning in de toekomst.

Daarvoor kun je gebruik maken van de collectieve inkoopactie voor isolatie: Heel Houten Isoleert (check de links hier onder). We zetten de mogelijkheden voor deze zomer voor je op een rij:

nu spouwmuurisolatie =
> In deze periode (1 aug-1 nov) in 5 dagen vleermuisvrij en daarna meteen mogelijk om te isoleren, ook nog de hele winter door
> Aanmelden voor 15 juli: per 1 oktober geïsoleerd.
> Aanmelden na 15 juli tot 1 sept: per 1 november geïsoleerd

nu vloerisolatie =
> Offerte binnen 2 weken na aanmelding
> Uitvoering binnen 3 weken na opdracht, m.u.v. periode 15 juli-4 augustus
> Indien nodig (bij vocht in kruipruimte) wordt er eerst bodemfolie aangebracht

nu glasisolatie/HR++ glas =
> Binnen 3 weken offerte (m.u.v. periode 29 juli-25 augustus)
> 6-12 weken levertijd/installatie
> Van oud dubbel glas > standaard HR++ glas: 10 m3 gas besparing per m2 glas per jaar
> 50% korting op warm-edge profielen

Tips:
> Check de mogelijkheden van de ISDE subsidie voor jouw huis en maatregelen.
> Bekijk voordelig/gratis lenen via het Nationaal Warmtefonds.
> Let op: ben jij huiseigenaar, heb je energietoeslag ontvangen en/of heeft je huis een slecht label (D,E,F, G) en een lage WOZwaarde?
Lees dan zeker de info onder deze knop

Vanaf 1 augustus hopen we ook een collectieve inkoopactie voor dakisolatie toe te voegen.
Ook wordt er gekeken hoe de collectieve inkoopactie voor isolatie in het najaar uitgebreid kan worden met leveranciers en installateurs van bio-based materialen. De energieambassadeurs zijn bezig om hun kennis over bio-based isoleren te verdiepen zodat ze in het najaar meer hierover kunnen vertellen.

We hebben t/m 31 december 2024 collectieve inkoopacties voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++-glas met een lokale/regionale leveranciers voor inwoners van de hele gemeente Houten. Ook informeren we je nog steeds ook graag over zonwering en isolatie tegen de warmte met een mooie aanbieding. Heel Houten Isoleert door! Jij toch ook?

Met goede zonwering aan de buitenkant van je ramen (bijvoorbeeld screens of rolluiken) houdt je de warmte buiten en is je huis koeler in de zomer. Met rolluiken isoleer je ook extra tegen koude in de winter.

Klik op onderstaande links om naar de aanbiedingen en voorwaarden per isolerende maatregel te gaan:
Actie Spouwmuurisolatie
Actie Vloerisolatie
Actie HRglas
Kortingsactie Zonwering

Als je interesse hebt in een of meer van deze aanbiedingen kun je je aanmelden via de actiepagina op jouwhuisslimmer.nl  AANMELDEN

Dier- of natuurvriendelijk isoleren
Bewoners die hun huis willen isoleren moeten tegenwoordig rekening houden met ‘onzichtbare’ bewoners die via de buitenkant van het huis ook genieten van een warm plekje onder de dakrand of in de spouwmuur. We hebben het dan over huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Deze nuttige beestjes zorgen er voor dat de insectenpopulatie gevarieerd en in verhouding blijft en het is dus zo gek nog niet om ze te vriend te houden. Dit betekent wel dat het isoleren van dak of spouwmuur wat extra uitdagingen met zich meebrengt. Het isoleren en verbouwen van huizen dient namelijk diervriendelijk (natuurvriendelijk of natuurinclusief) te gebeuren.
Gelukkig is dit in de provincie Utrecht en ook in de gemeente Houten al redelijk goed geregeld. De regels en voorwaarden zijn in kaart gebracht en er zijn installateurs en leveranciers opgeleid om op diervriendelijke wijze te isoleren. Omdat de gemeente bezig is met een soorten management plan (SMP) en nu eerst met een pre-SMP betekent dit dat de bewoner in ieder geval niet met hele hoge extra kosten te maken krijgt.

Keuzehulp isolatie
Voor meer informatie en hulp bij het kiezen van de geschikte isolatiemaatregel voor jouw huis kun je onze keuzehulp gebruiken. Keuzehulp isolatie

Checklist aanvraag offerte
Ga je een offerte voor een isolatiemaatregel aanvragen, ga je een offerte bestuderen of wil je offertes vergelijken? De energieambassadeurs stelden een handige checklist op die daarbij van pas kan komen. Waar moet je op letten bij het aanvragen, wat moet je allemaal vragen en wat staat er op een duidelijke offerte? Checklist aanvragen offerte

Selectiecriteria en evaluaties collectieve inkoopacties
Wil je meer weten over de keuze van leveranciers en maatregelen en de waardering van bewoners die meededen in eerdere acties? Op de pagina over collectieve inkoop lees je er meer over.

Heel Houten Isoleert