EnergieRijke Erven

 De EnergieRijke Erven

Samen met de buren huizen verduurzamen, isoleren en meer energie besparen.

Begin 2024 is een aantal bewoners van de Erven in actie gekomen om te kijken of ze samen kunnen optrekken om hun buren en andere bewoners van de Erven te informeren over en te helpen met het verduurzamen van hun huizen.

 

Wil jij, Erven-bewoner, ook onze buurt-enquête invullen? Klik op het plaatje links of op de de oranje knop onder het kopje buurt-enquête.

Aart, Bart-Jan, Bas D, Bas R, Corrie, Frans, George, Marianne, Nico & Pieter werken nu samen met EnergieRijk Houten rondom verduurzaming in de Erven.
Ze willen zich inzetten voor het energiezuiniger maken van de huizen in de Erven met en voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld door energiebesparende en andere verduurzamende maatregelen goed uit te zoeken, gezamenlijke inkoopacties te organiseren en informatie uit te wisselen.

Waarom? Omdat we samen meer, sneller en goedkoper in actie kunnen komen en dingen kunnen bereiken voor onze huizen en woonomgeving. Bijvoorbeeld op het gebied van isolatie.
Ook ligt er nog een enorme uitdaging om van het gas af te gaan. Allemaal naar een warmtepomp of komt er een buurtwarmte-oplossing in de wijk? Het is belangrijk om op tijd te weten wat de mogelijkheden zijn en daarop zelf als bewoners actie te ondernemen. Door met deze zaken aan de slag te gaan, hopen we ook meer buurtbewoners te leren kennen, van elkaar te leren en de sociale verbinding in de wijk te vergroten.

Ons doel? Energie besparen, comfort verbeteren en een bijdrage leveren aan een beter klimaat.

Buurt-enquête
We beginnen met het houden van een buurt-enquête. Zo komen we er achter wat er leeft in onze wijk op het gebied van energie besparen en de woningen duurzamer maken. Zo kunnen we daarna onze activiteiten op de wensen van de bewoners afstemmen. De invul periode van enquête is van 13 mei t/m 2 juni. In de week van 11 t/m 18 mei krijgen zoveel mogelijk buurtbewoners een kort bezoekje van een buurtgenoot die hier wat info over geeft. Ze geven je dan ook een flyer met alle info.

Woon je in de Erven en wil je de enquête invullen? Klik dan op de knop hier onder en je gaat direct naar de online enquête. Het kost je ongeveer 10 minuten om hem in te vullen, maar met de informatie kunnen we je later veel meer tijd (en wie weet ook kosten) besparen als we gericht gezamenlijke acties om onze huizen te verduurzamen, kunnen opzetten.
Invullen bewoners-enquête EnergieRijke Erven

De flyer kun je hier ook nog eens online nalezen. Klik op de plaatjes.

 

 

 

 

 

 

 

Buurtwarmte Herbergierserf
Een aantal bewoners van de Herbergierserf is al wat langer actief bezig met het onderzoeken van mogelijkheden voor een klein warmtenet met bodemwarmte voor hun huizen. Hoe ze dat precies aanpakken lees je in deze presentatie.