Energiebespaarcoaches en bewoners aan het woord

Denk je er over om energiebespaarcoach bij EnergieRijk Houten te worden of ben je een bewoner en wil je je misschien wel aanmelden voor een bezoek van een energiebespaarcoach?
Op deze pagina komen bewoners en energiebespaarcoaches aan het woord over hun ervaringen. Wie weet heb jij er ook wat aan!

Energiebespaarcoach Gerrie:
Gerrie vormt een duo met Erik. Samen bezoeken zij huurders om ze tips te geven over hoe ze in hun woning (nog) meer energie kunnen besparen. Ze zijn gestart in de zomer van 2022 en zijn ondertussen al bij tenminste 15 adressen langs geweest.
“Ik vind het erg leuk om dit te kunnen doen en medebewoners in Houten echt verder te kunnen helpen. Bij iedere bewoner bij wie we komen is er tenminste één tip of inzicht waarmee we de bewoner een heel eind mee op weg kunnen helpen. Dat kunnen heel verschillende dingen zijn maar ik vind het echt veel voldoening geven dat we altijd iemand echt kunnen helpen. Het kan dan gaan om het isoleren van de verwarmingsbuizen op een onverwarmde zolder die van de cv-ketel naar de radiatoren in de rest van het huis lopen. Deze geven op die koude zolder al veel warmte af en dat is zonde. Maar ook kan het gaan om iemand goed uitleggen dat het niet verstandig is om dag en nacht een raam op zolder of slaapkamer open te zetten op een kier. Met met een paar uur van mijn tijd kan ik zo iemand echt verder te kunnen helpen bij het het besparen van energie en geld.”

Energiebespaarcoach Hans:
Hans gaat vaak op pad met klusser Jouke. Samen hebben ze al heel wat radiatorfolie, tochtstrips en ledlampen aangebracht.
“Laatst waren we bij een bewoner waar we wel 18 gloei- en halogeenlampen hebben vervangen door ledlampen. Het oude verbruik was totaal 880 watt. De nieuwe ledlampen verbruiken totaal 93 watt. Als je een hele voorzichtige berekening maakt op basis van het aantal branduren per dag per lamp en de prijzen van het huidige energieplafond, dan is een besparing van tenminste € 200-300 per jaar reëel.”

Dit zeggen energiebespaarcoaches op de vraag welke leuke ervaringen ze hebben bij of na afloop van hun bezoeken:
– “De dankbare reacties die je terugkrijgt als je bent geweest dat iets echt werkt of dat het niet meer tocht!”
– “Leuk om bij hele verschillende mensen met verschillende gewoontes en verschillend gebruik van allerlei apparaten langs te komen en samen goede oplossingen en tips te zoeken”
– “Mooi dat bewoners direct verschil merken met goede tochtstrips en tochtwerende brievenbuskleppen”
– Het is mooi en fijn om mensen te kunne helpen”
– “Ik ervaar veel dankbaarheid bij de bewoners bi wie ik langs ben geweest”

Bewoner Ans:
“Bij mij is EnergieRijk Houten langs geweest om te zien hoe ik in mijn huurhuis nog energie kon besparen. Vanwege mijn lage inkomsten kreeg ik energiebesparende materialen (ledlampen, tochtstrips, brievenbusklep, waterbesparende douchekop). Daar ben ik erg blij mee.”

Wil je meer informatie over de energiebespaarcoach en het aanmelden?
Lees onderstaande flyer. Klik op het plaatje.


Aanmelden voor een bezoek van de energiebespaarcoach?

Verdien je tot maximaal 150% van het sociaal minimum/bijstandsniveau?
AANMELDEN bezoek energiebespaarcoach + gratis materialen

Zit je met je inkomen boven de 150% van het sociaal minimum/bijstandsniveau?
AANMELDEN bezoek energiebespaarcoach