Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

* Kim Putters van SER op bezoek bij EnergieRijk Houten

5 juli van 08:00 - 17:00

Op woensdag 3 juli was Kim Putters namens de Sociaal-Economische Raad (SER) op bezoek in de gemeente Houten. Een groot compliment en hele eer dat hij ook langs kwam bij EnergieRijk Houten om te horen wat wij voor, door en met bewoners doen om samen zoveel mogelijk huizen te verduurzamen en ons voor te bereiden op een toekomst met aardgasvrij verwarmen.

Waarom was hij in Houten? Dit schrijft hij er zelf over op LinkedIn:

“Hoe zorgen we ervoor dat we in 2040 leven in een fijn Nederland? Waarin we allemaal, naast goed, veilig en gezond werk ook een betrouwbaar inkomen hebben, waarin we wonen in een tochtvrij en duurzaam huis en genieten van een sociaal netwerk en een prettige en gezonde leefomgeving.?
Voor de tweede aflevering van “Zicht Op Wonen, Werken en Leven”, sprak ik initiatiefnemers van drie hele bijzondere projecten in de gemeente Houten.
‘s Ochtends interviewde ik Johanna en Theo Castrop, initiatiefnemers van Het Vertrouwde Dorp waar mensen met dementie gemeenschappelijk en toch zelfstandig wonen, waarin bewoners én verzorgers centraal staan en alle ruimte hebben te doen wat ze kunnen en willen.
In de middag vertelde Wouter de Wit van de BouwBoeren op de bouwlocatie van een prototype van een biobased en passiefhuis over hoe hij circulaire bouwt en wat de enorme voordelen daarvan zijn. Daarna bezocht ik de Stichting EnergieRijk Houten waar bewoners worden geadviseerd over verduurzaming van hun huizen. We mochten een kijkje nemen in de woning van Ardy Notenboom, die PVT-zonnepanelen op zijn dak legde, waarmee je zowel elektriciteit als warm water kan opwekken.
Brede welvaart in de praktijk. Graag dank ik iedereen voor de tijd en de bijzondere verhalen die jullie mij vertelden.”

Lees hier de LinkedIn post.

Gegevens

Datum:
5 juli
Tijd:
08:00 - 17:00