XL tochtprofielen

XL tochtprofielen:  – aanbevolen door de energieambassadeurs van EnergieRijk Houten – Nu te koop bij de Praxis in Houten

XL tochtprofielen: tocht buiten, euro’s binnen
Nu de herfststormen weer opsteken en de dagen kouder worden, zullen we tocht weer als meer ongewenst en oncomfortabel gaan ervaren. Bovendien vliegt met de warmte ook het geld (voor je stookkosten) de voordeur weer uit.

Je voordeur? Ja, check het maar eens, de voordeur is een bekende plaats waar ongewenste tocht ontstaat. Dit komt omdat bijna iedere voordeur door warmte-, koude- en vochtwerking krom gaat staan en gaat kieren. Deze kieren kunnen wel een grootte bereiken van 6-7 millimeter en dan kan het flink tochten!

Een standaard tochtprofiel of bijvoorbeeld extra opplak strips doen hun werk dan niet voldoende en de tocht gaat er gewoon langs. Daar is echter een hele goede oplossing voor: een XL tochtstrip. Deze is veel langer en steekt dus meer uit, waardoor ook grote kieren volledig worden afgeschermd. Op het plaatje is het verschil goed te zien:

 

 

 

 

Vanaf nu te koop bij de lokale bouwmarkt in Houten
Het goede nieuws is nu dat je niet alleen de tocht met deze XL strips kunt weren, maar ook dat ze nu, speciaal op verzoek van EnergieRijk Houten, WEL te krijgen zijn in de lokale Houtense bouwmarkt (Praxis Houten). Om de aanschafkosten hoef je het niet te laten: € 13,25 per stuk.
Specificaties: Tochtprofiel Ellen 2300 mm AR aib-3n XL

NB: Voor een goede werking van dit tochtprofiel is het belangrijk dat het op de juiste manier gemonteerd wordt:
-Plaatsing in de 6 mm. afhangspeling tussen kozijn en draaideel.
-De winddruk zorgt er aan de sluit– en bovenzijde voor dat de afdichtingslip tegen het draaideel wordt geduwd.
-Zie hiervoor tekening B voor correcte montage aan de scharnierzijde
-Zie hiervoor tekening A voor correcte montage aan de sluit– en bovenzijde bij naar binnendraaiende deuren en ramen.
-Bevestigen met schroeven 2,5x16mm. Het profiel is ook tackerbaar.

In het verdiepingsfilmpje over de zin en onzin van isolatie legt energieambassadeur Frans Versteeg het nog eens duidelijk uit: minuut 14:00-15:43: