* Actie Energiebespaarcoaches, WoonIn en gemeente bij huurwoningen Nobelslag

Op woensdag 27 maart waren Energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten en medewerkers van Woonin en de gemeente aanwezig bij de appartementen van Woonin aan de Nobelslag. Ze spraken hier met de bewoners over de mogelijkheid om energie te besparen met tips voor gedrag en energiebesparende materialen (kieren kitten, ledlampen, radiatorfolie, brievenbuskleppen, waterbesparende douchekop etc.).

13 bewoners hebben zich direct aangemeld voor een bezoek van een energiebespaarcoach. Na dit bezoek volgt dan het aanbrengen van de energiebesparende materialen door de FIXbrigade.

Voor aanvullende energiebesparende maatregelen werken de energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten samen met de FIXbrigade. De FIXbrigade Houten wordt uitgevoerd door Wij3.0, een maatschappelijke organisatie die zich inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen. De actie aan de Nobelslag is een samenwerking tussen Wij 3.0, EnergieRijk Houten, Woonin en gemeente Houten en zal binnenkort op herhaling gaan in andere straten/buurten. 

Via het project Energie voor iedereen kunnen huurders van Woonin en huiseigenaren met een laag besteedbaar inkomen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, een kosteloos bezoek van een onafhankelijke energiebespaarcoach aanvragen. Naast minimaal twee huisbezoeken waarbij de bewoner en de energiebespaarcoach samen kijken waar en hoe er op het energieverbruik bespaard kan worden, ontvangt de bewoner ook gratis materialen om energie te besparen die samen met de energiebespaarcoach of via de FIXbrigade aangebracht worden.

AANMELDEN bezoek energiebespaarcoach

Waarom en hoe kan de energiebespaarcoach jou helpen?
– Met vaak kleine aanpassingen, meer inzicht, handige tips en hier en daar een verandering in je gedrag kun je namelijk best veel energie en geld besparen.
– Je gebruikt dan minder energie en dus gaat ook je rekening omlaag.
– Behalve een lagere energierekening kun je bovendien zo ook je huis vaak comfortabeler maken.
– De energiecoaches helpen je daar graag bij.
– EnergieRijk Houten leidt vrijwilligers op tot energiebespaarcoach.
– Deze energiebespaarcoach kan bij jou thuis langskomen en samen met jou bekijken hoe je (nog meer) energie kunt besparen.
– Ook kun je hulp krijgen bij het aanbrengen van energiebesparende materialen zoals radiatorfolie, ledlampen of tochtstrips.
– Een bezoek van de energiebespaarcoach kost niets en de energiebespaarcoach is een opgeleide vrijwilliger die onafhankelijk werkt.