* De boodschap is: isoleren!

De boodschap is: isoleren!

Met de boodschap van Bregje Tettelaar, programmamanager duurzaamheid gemeente Houten: ‘isoleren, isoleren, isoleren’ startte de thema-avond over isoleren en ventileren van EnergieRijk Houten op 11 december jl.

De kans is groot dat we ons huis in de toekomst met lage temperatuur warmtebronnen zullen gaan verwarmen en daarvoor is een goed geïsoleerd huis met Energielabel-B voor de schil essentieel.

Heel Houten Isoleert
Op deze avond is de aftrap van de actie Heel Houten Isoleert van EnergieRijk Houten gegeven. Naast informatie over isoleren waarom, wat en hoe, het belang van ventileren, de financiële mogelijkheden en een bewonerservaring presenteerden vier leveranciers van spouwmuur-, vloer- en glasisolatie en kozijnen zich. Zij werken mee aan de collectieve inkoopactie die loopt t/m 31 maart 2020.

Collectieve inkoopactie isolerende maatregelen
Via deze actie kunnen inwoners van Houten een persoonlijk bezoek en offerte aanvragen voor isolerende maatregelen. De leveranciers zijn door EnergieRijk Houten geselecteerd op kwaliteit, certificering, referenties en prijs. Je kunt je aanmelden via de speciale actiepagina van jouwhuisslimmer.nl het onafhankelijke energieplatform van 15 gemeenten in de regio Utrecht.

Activiteiten van EnergieRijk Houten
De vrijwilligers van EnergieRijk Houten kijken tevreden terug op de goed bezochte informatie avond. Op 16 januari 2020 vindt de volgende activiteit plaats: workshop CV-optimalisatie in Het Lokaal. Op 5 februari staat de volgende thema-avond gepland. Meer informatie over de collectieve inkoopactie isolatiemaatregelen en de activiteiten van EnergieRijk Houten vind je hier

 

 

.