* Donker? Doe een LEDlamp aan!

Donker? Doe een LEDlamp aan!

Nu de wintertijd weer is ingegaan en het daglicht ons steeds korter vergezelt, is het natuurlijk vaker nodig en gezellig om de lampen thuis aan te doen.

Ledlampen aan
Gloeilampen zijn nog steeds een veelgebruikte lampensoort, maar wist je dat deze lampen helemaal niet zuinig zijn? Met de stijgende energieprijzen is het dus wel handig om al je gloeilampen, spaarlampen en halogeenverlichting meteen te vervangen door energiezuinige ledlampen. Want daarmee bespaar je veel energie en geld!

Voordelen en feiten
Heb je nog twijfels of denk je dat dit niet zo is? We zetten hieronder nog een paar voordelen en feiten voor je op een rij:

• Je kunt in huis 85% aan energiekosten besparen als je gloei- of halogeenlampen door ledlampen vervangt.
• Een veelgehoorde klacht is dat ledlampen een ongezellig en koel licht geven. Dat was vroeger inderdaad het geval. Tegenwoordig is het licht van ledlampen net zo gezellig als dat van de ouderwetse gloeilampen, of zelfs nòg warmer. Het dimmen van ledlampen is tegenwoordig ook geen probleem meer.
• Gloeilampen zijn slecht voor het milieu, ze veroorzaken onnodig veel CO2 uitstoot en een onnodig hoge energierekening voor de gebruiker.
• Gloeilampen zetten slechts 5% van de elektrische energie om in licht. Halogeenlampen scoren hierin even slecht als gewone gloeilampen. Ook TL buizen en spaarlampen zijn t.o.v. moderne ledlampen niet zuinig. Ouderwetse tl-buizen verbruiken twee- à driemaal zoveel elektrische energie als moderne ledbuizen. Dus het vervangen van oude buizen loont ook de moeite.
• Niet alleen huiseigenaren profiteren van een lagere energierekening, maar zeker ook bewoners van een huurhuis. Je betaalt immers allemaal je eigen energieverbruik.

Meer informatie
Lees meer over het besparen met en gebruik van LEDlampen in deze folder.
besparen met ledlampen