* EnergieBespaarCafé telt mee

HOUTEN Deze maand bestaat het EnergieBespaarCafé drie jaar. In januari 2019 was dit maandelijkse café de eerste activiteit van EnergieRijk Houten voor alle inwoners van Houten. Een gratis service die je een schat aan informatie oplevert als je meer wilt weten over het energiezuiniger maken van je huis.

Is er meer tijd nodig om te sparren met de energieambassadeur over de plannen en mogelijkheden? Dan komt deze graag bij je thuis verder mee te kijken en te denken. De energieambassadeurs zijn vrijwilligers die vanuit hun professionele achtergrond of brede kennis en interesse of eigen ervaring veel weten over woningisolatie, ventilatie, verwarming, energie besparen en het opwekken van energie.

CIJFERS EN WAARDEN 
Geen betaalde, commerciële professionals, maar wel mensen die over veel nuttige kennis beschikken (mogelijkheden voor materialen, isolatiewaarden), misverstanden (over bijvoorbeeld ventilatie of isolatie) kunnen uitleggen en met je mee kunnen rekenen over de investering, het rendement en de besparingen.

OVERZICHT 
Het EnergieBespaarCafé helpt je op weg met een uitgewerkt en overzichtelijk stappenplan voor een logische volgorde als je je huis duurzamer wilt maken. De energieambassadeurs houden ook rekening met de specifieke situatie of wensen van een bewoner of met wat er al gedaan is in huis. Ze luisteren naar de motivatie die er achter zit (bijvoorbeeld meer comfort in huis, zoveel mogelijk geld besparen of zo weinig mogelijk energie gebruiken).

GEHEIM DAT IEDEREEN MAG WETEN 
Katrin Larsen, coördinator van EnergieRijk: “We noemen het EnergieBespaarCafé – zoveel meer dan het maandelijkse live café – wel eens het best bewaarde geheim van Houten. Nog te weinig mensen lijken van deze laagdrempelige, onafhankelijke en kosteloze service voor bewoners door bewoners te weten. De energieambassadeurs zijn enthousiaste Houtenaren die oprecht graag mensen verder willen helpen. Dus vertel het vooral door in al je netwerken die je in Houten hebt.”

MEER WETEN? 
Kijk op energierijkhouten.nl/energiebespaarcafe voor algemene informatie over het EnergieBespaarCafé in de bibliotheek en of het doorgaat op 15 januari. Wil je nu al bellen (met/zonder beeld) over jouw vragen of een afspraak maken voor een 1-op-1 gesprek bij je thuis? Je kunt dan ook de qr code scannen om meteen een afspraak te maken.

EnergieBespaarCafe