* Subsidie duurzaam huis verhoogd

Met de stijgende energieprijzen is het extra interessant om in een goed geïsoleerd huis te wonen. Dat houdt de warmte namelijk beter binnen, waardoor je minder hoeft te stoken en dus minder gas gebruikt.

ISDE subsidie hoger in 2022
Via de overheidsregeling ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren) krijg je ook in 2022 een deel van je uitgaven voor isolatiemaatregelen terug. De subsidiebedragen per vierkante meter aangebrachte vloer-, spouwmuur-, gevel- of zolderisolatie of HR++ glas zijn bovendien aanzienlijk hoger dan in 2021. Lees meer.

(hybride) warmtepomp
Naast isoleren ook investeren in het duurzaam verwarmen van je huis of warm water met een (hybride) warmtepomp of zonneboiler? Ook die investering valt onder deze regeling en ook daarvoor ontvang je in 2022 een hogere investeringssubsidie. Kijk op www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren voor de maatregelen, de bedragen en de voorwaarden. Er is ook een rekentool aanwezig en een handig stappenplan voor het aanvragen. Natuurlijk kun je voor meer informatie over isolatie en warmtepompen ook terecht bij de energieambassadeurs van EnergieRijk Houten. Zij kunnen meedenken (zie EnergieBespaarCafé).

Nationaal warmtefonds
Dit fonds biedt financieringsmogelijkheden voor de verduurzaming van huizen en gebouwen tegen aantrekkelijke voorwaarden voor particuliere woningeigenaren, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en scholen. Het gaat hierbij om een lening en geld lenen kost geld, maar het kan voor specifieke bewonerssituaties interessant zijn. Je leest er meer over via www.energiebespaarlening.nl