ENERGIEDISPLAY VOOR GEZINNEN

Hou je wel van een uitdaging en krijg je energie van iets dat lukt?
Van energie besparen met een GRATIS energie display krijg je zeker energie!

Met deze handige monitor die je gemakkelijk aansluit op de slimme meter en die je op een goed zichtbare plek in huis neerzet, krijg je direct inzicht in het elektriciteits- en gasverbruik.

Wat en hoeveel verbruik je wanneer?
Welke apparaten of handelingen verbruiken het meeste gas of stroom?
Wat is je budget en hoe kun je binnen dit budget blijven?

Zet de energiedisplay op een zichtbare plek en kijk samen met je gezin wat er gebeurt en ga na of je hier energiezuiniger mee om kunt gaan.
De ervaring leert dat door het gebruik van het energiedisplay het energieverbruik met ca 5% kan gaan dalen. Lees hier meer over in het onderzoek van het PlanBureau voor de Leefomgeving.

Via de energiedisplay zie je wat er gebeurt op het moment dat je de waterkoker aanzet, de (af)wasmachine draait of wanneer het koud is en je de verwarming hoger zet.
>> Zo kun je ook zien wat er gebeurt als je de thermostaat een graad lager zet, je een zuinige koelkast aanschaft of je apparaten niet meer op standby laat staan. En onderzoek heeft uitgewezen dat je met de informatie van een energiedisplay en de aanpassingen die je kunt doen met die inzichten, echt energie en dus ook geld kunt besparen.

Met de energiedisplay, de handige instructie- en ervaringsfilmpjes en het leuke boekje om jullie op weg te helpen kun je in een jaar tot wel 100 euro besparen op de energierekening.
En dat zijn toch een heleboel ijsjes, een keer uit eten of een extraatje tijdens de vakantie!

GRATIS ENERGIE DISPLAY VOOR JULLIE GEZIN
Meld je aan via het aanmeldformulier onder de knop of scan de QRcode
AANMELDEN

Om jullie te helpen om energie te besparen en bewust te worden van jullie energieverbruik en de bijkomende kosten, mag EnergieRijk Houten nu 50 energiedisplays gratis verdelen onder Houtense gezinnen met een kind of kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar.
Dit kunnen we doen omdat de gemeente een subsidie van het Rijk heeft gekregen om huishoudens in heel Nederland te stimuleren om minder energie te verbruiken. En met de sterk gestegen energieprijzen van de afgelopen tijd is dit natuurlijk extra leuk en fijn!

Wat moet je doen voor een gratis energiedisplay
– Lees de technische voorwaarden hier onder en check of je een slimme meter hebt en of die hieraan voldoet.
– Lees hier onder de voorwaarden voor ontvangst gratis display.
– Via de aanmeldknop kun je je aanmelden voor een gratis energiedisplay (let op dit moet een volwassene doen).
– Je krijgt een ontvangstbevestiging (met links naar instructiefilmpjes en andere informatie) en er wordt contact opgenomen om een afspraak te maken om de display langs te brengen.
– Met behulp van de simpele instructiefilmpjes gaat het zeker lukken om de display zelf te installeren Lukt dit toch niet dan kan er een vrijwilliger langskomen om te helpen.
Aanmelden kan t/m 19 december a.s.

Voorwaarden voor deelname aan deze actie:
– De actie is voor gezinnen met kind(eren) in de leeftijd van 9-14 jaar.
– De display is uitsluitend bedoeld voor gebruik in eigen huishouden.
– Je hebt de juiste slimme meter (zie hieronder bij technische voorwaarden).
– Je bent bereid om twee maal een enquete in te vullen over het gebruik en de ervaringen met het energiedisplay.

De vragenlijst gaat je vragen naar je ervaringen met de energiedisplay en energie besparen en is van EnergieRijk zelf zonder verdere verplichtingen of commerciële bijbedoelingen. Die hebben we namelijk niet. EnergieRijk Houten is een vrijwilligersinitiatief voor bewoners door bewoners om alle inwoners van Houten te informeren over en te helpen met energie besparen en het energiezuiniger maken van hun huis.

LET OP – technische voorwaarden:
Het is helaas niet mogelijk om het systeem op alle slimme meters aan te sluiten. De energiedisplays zijn in principe gemaakt voor aansluiting op de meeste slimme meters van het bouwjaar 2014 en later.

>> Bovendien is gebleken dat onze voorraad displays niet samenwerkt met slimme meters van het type ISKRA, hoewel deze meters wel een P1 poort hebben.
>> Deze meters worden – in afwisseling met andere type meters – gebruikt door Stedin.
>> Check dus zo mogelijk voordat je je opgeeft of jouw slimme meter voldoet (of juist niet 😉) aan bovenstaande voorwaarden.

Informatieflyer EnergieRijk
Boekje speurtocht energie uitdaging
Sheet met stappenplan installatie

Instructiefilmpjes voor installatie energiedisplay
Aansluiten energiedisplay Geo Trio II (Stap 1)

Instellingen energiedisplay Geo Trio II (Stap 2)

Uitleg functies energiedisplay Geo Trio II (Stap 3)