Energiedisplay

ENERGIE EN KOSTEN BESPAREN MET ENERGIEDISPLAY

Vind je de energierekening ook zo hoog? Zeker nu met de gestegen energieprijzen? Zou je best wat minder willen verbruiken en bewuster willen omgaan met het energiegebruik thuis? Vind je het interessant om te zien wat er gebeurt als je de waterkoker aanzet, de droogmachine of wat er ‘s nachts energie gebruikt als je slaapt?

Met deze handige monitor die je gemakkelijk aansluit op de slimme meter en die je op een goed zichtbare plek in huis neerzet, krijg je direct inzicht in het elektriciteits- en gasverbruik.
Via de energiedisplay zie je wat er gebeurt op het moment dat je de waterkoker aanzet, de (af)wasmachine draait of wanneer het koud is en je de verwarming hoger zet.
>> Zo kun je ook zien wat er gebeurt als je de thermostaat een graad lager zet, je een zuinige koelkast aanschaft of je apparaten niet meer op standby laat staan. Door een reëel budget in te stellen, kun je ook bijhouden of het de goede kant op gaat met besparen. En onderzoek heeft uitgewezen dat je met de informatie van een energiedisplay en de aanpassingen die je kunt doen met die inzichten, echt energie en dus ook geld kunt besparen. Het energieverbruik kan wel met ca 5% kan gaan dalen. Lees hier meer over in het onderzoek van het PlanBureau voor de Leefomgeving.

ACTIES GRATIS ENERGIE DISPLAY VOOR JULLIE GEZIN
Af en toe hebben we een actie voor gratis energiedisplays. De laatste actie was in december 2021.

Met de energiedisplay, de handige instructie- en ervaringsfilmpjes en het leuke boekje om jullie op weg te helpen kun je in een jaar tot wel 100 euro besparen op de energierekening. En dat zijn toch een heleboel ijsjes, een keer uit eten of een extraatje tijdens de vakantie!

LET OP – technische voorwaarden:
Met dehet model meter dat wij uitgeven is het helaas niet mogelijk om het systeem op alle slimme meters aan te sluiten. De energiedisplays zijn in principe gemaakt voor aansluiting op de meeste slimme meters van het bouwjaar 2014 en later.

>> Bovendien is gebleken dat onze voorraad displays niet samenwerkt met slimme meters van het type ISKRA, hoewel deze meters wel een P1 poort hebben.
>> Deze meters worden – in afwisseling met andere type meters – gebruikt door Stedin.
>> Check dus zo mogelijk voordat je je opgeeft of jouw slimme meter voldoet (of juist niet 😉) aan bovenstaande voorwaarden.

Informatieflyer EnergieRijk
Boekje speurtocht energie uitdaging
Sheet met stappenplan installatie

Instructiefilmpjes voor installatie energiedisplay
Aansluiten energiedisplay Geo Trio II (Stap 1)

Instellingen energiedisplay Geo Trio II (Stap 2)

Uitleg functies energiedisplay Geo Trio II (Stap 3)