* Feestelijke opening nieuwe locatie Energiehuis

nieuwe locatie energiehuis

Feestelijke opening nieuwe locatie Energiehuis Houten

Op donderdag 18 april opende burgemeester Isabella de nieuwe locatie van het Energiehuis aan De Raat 12 in Houten-centrum. Ruim 70 aanwezigen (vrijwilligers van de diverse maatschappelijke organisaties die zich bezig houden met de energie- en warmtetransitie in Houten, medewerkers van de gemeente en de provincie Utrecht en een aantal gemeenteraadsleden waren aanwezig om de nieuwe ruimte te bekijken.
Met deze nieuwe ruimte kunnen bewoners en ondernemers van Houten nog beter geholpen worden op het gebied van energiebesparing en -opwekking. De organisaties kunnen zo samen met de gemeente werken aan een energieneutraal Houten in 2040.

 

Meer ruimte, meer tijd, meer mogelijkheden
Het grote voordeel van deze nieuwe locatie is, naast het feit dat deze groter is dan de vorige ruimte in de bibliotheek/Huis van Houten, dat deze locatie 24/7 als Energiehuis in gebruik kan zijn. Zo ontstaan er meer mogelijkheden om de ruimte te gebruiken voor workshops, informatiebijeenkomsten en overleggen en bovenal kan de ruimte nu permanent ingericht worden als informatieloket voor bewoners.
De komende tijd zullen EnergieRijk Houten, de energiecoöperaties Opgewekt Houten en Duurzaam Eiland en stichting Impact (projectbureau voor duurzaam ondernemen) de informatievoorziening voor de diverse inwonersgroepen (huurders, huiseigenaren en ondernemers) van de gemeente Houten via het Energiehuis verder uitwerken.

EnergieBespaarCafé vaker open
Ook zal in het nieuwe Energiehuis het EnergieBespaarCafé, waar inwoners met al hun vragen over het verduurzamen van hun huis (isolatie, zonnepanelen, ventilatie, warmtepompen, energie besparen, verwarmen, comfortverbetering etc.) kunnen binnenlopen bij de energieambassadeurs, vaker open zijn.
Deze deskundige en ervaren vrijwilligers (ze zoeken nog meer collega’s) zijn met ingang van woensdag 15 mei iedere woensdagmiddag, donderdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdagochtend te vinden in het Energiehuis.

Ook voor huurders
Ook huurders zijn welkom voor een gesprekje en zij kunnen zich in het EnergieBespaarCafé aanmelden voor een bezoek van een energiebespaarcoach. Deze komt dan op afspraak bij de bewoners thuis om samen te kijken hoe er energie bespaard kan worden.

Geïnteresseerde bewoners -huurders en huiseigenaren- zijn welkom om binnen te lopen tijdens openingsuren.
Informatie over de activiteiten in het Energiehuis en de openingstijden van het EnergieBespaarCafé is te vinden op de Duurzame Energie Pagina die regelmatig in deze krant verschijnt of via www.energierijkhouten.nl en www.duurzaamhouten.nl

EnergieRijk Houten in het Energiehuis
Vanaf 19 april 2024  vinden alle activiteiten van EnergieRijk Houten plaats op de nieuwe locatie van het Energiehuis, op De Raat 12:

Iedere vrijdagmiddag inloop EnergieBespaarCafé
Voor huiseigenaren die vragen hebben over het verduurzamen van hun woning
14.00-17.00 u

Iedere zaterdag EnergieBespaarCafé (op afspraak en inloop)
10.00-14.00 u

Met ingang van woensdag 15 mei 2024 is het EnergieBespaarCafé ook open op:

iedere woensdagmiddag 14.00-17.00 u inloop

iedere donderdagochtend 10.00-13.00 u inloop

Op zaterdag 27 april, vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei is het EnergieBespaarCafé gesloten.