* Extra warmte (of koelte) voor jou?

Extra warmte (of koelte) voor jou?

Eind 2022 organiseerde het Duurzaamheidsfonds Houten de hartverwarmende oproep om het geld van de energiecompensatie te doneren voor bewoners die hiermee extra energie en geld kunnen besparen.

Met het mooie bedrag dat is doorgegeven aan EnergieRijk Houten en de energiebespaarcoaches is het onder andere mogelijk om bewoners heel gericht te helpen met speciale energiezuinige oplossingen voor hun situatie.

Wout Schut, projectleider bij EnergieRijk Houten voor Energie voor iedereen licht dit toe: “Je kunt hierbij denken aan bewoners die vanwege hun gezondheid juist een warme plek nodig hebben. Dat is lastig als je tegelijk moet besparen op stookkosten door de verwarming lager te zetten. Er zijn dan creatieve oplossingen. Bijvoorbeeld door een slaap- of werkplek te verwarmen met een elektrische deken, warmtekussens of een stoelverwarmer. Ook kun je een werkplek of de eethoek bijwarmen met een infraroodpaneel.” Met de warme maanden voor de deur is het verleidelijk om een (draagbare) airco te gaan gebruiken. “Deze verbruikt wel 5x zoveel energie als een goede ventilator. Dus ook een ventilator zou iets kunnen zijn wat de energiebespaarcoach voor je zou kunnen regelen.”

Maar er is meer: heb je nog energieslurpende tl-buizen boven je werkplek of op zolder? Ook met op maat ledverlichting kun je hier goed licht maken. Zou je liever vaker de was drogen in de tuin met een droogmolen of droogrek i.p.v. met de droger? Ook isolerende dikke gordijnen of de kosten van het korter maken van de gordijnen (zodat ze niet meer voor je radiatoren hangen) zijn oplossingen die in aanmerking komen voor aanschaf uit deze donatie.

Dus ben je of ken je iemand die het niet zo breed heeft en die we met een handige oplossing kunnen helpen met energie besparen? Neem contact op via energievooriedereen@energierijkhouten.nl of bel op maandag- of vrijdagochtenden naar 06-06-394 380 26.