Heel Houten in de Zon 2024

COLLECTIEVE INKOOPACTIE ZONNEPANELEN 2024

Heel Houten in de Zon

> Wil je met de onlangs verlengde salderingsregeling optimaal profiteren van jouw eigen opgewekte energie?
> Wordt 2024 het jaar waarin jij actie gaat ondernemen voor zonnepanelen op je dak om je eigen duurzame energie op te wekken en te gebruiken?
> Wil je dit realiseren met een betrouwbare, regionale leverancier die werkt met duidelijke afspraken, goede materialen en degelijke installatie?
> Wil je een snelle, duidelijke offerte, gebaseerd op goede informatie en nadat de leverancier de situatie bij jou thuis met eigen ogen heeft gezien?
> Wil je hulp bij vragen over de offerte, over de leverancier of over jouw wensen voor zonnepanelen?

Net als voorgaande jaren organiseert EnergieRijk Houten ook in 2024 weer een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Deze actie loopt heel 2024 door en er is één leverancier geselecteerd. Je leest op deze pagina achtereenvolgens meer over de selectiecriteria, de aanbieding en de voordelen van deze collectieve inkoopactie via EnergieRijk Houten. DIRECT NAAR AANMELDPAGINGA  op JouwHuisSlimmer.nl

Selectiecriteria:
Het team van vrijwilligers dat de actie heeft voorbereid heeft uit een zorgvuldige geselecteerde longlist en gesprekken met 4 leveranciers, een definitieve keuze gemaakt op basis van de volgende selectiecriteria:

De gekozen installateur
– heeft de juiste certificeringen
– heeft goede referenties
– geeft vooraf advies n.a.v. een “huisbezoek”
– levert een vrijblijvende offerte na huisbezoek
– heeft voldoende capaciteit
– levert goede panelen, eventueel Europese panelen (tegen meerprijs)
– geeft garantie op werk en materiaal
– komt uit onze regio

Collectieve aanbieding zonnepanelen van 15 februari t/m 31 december 2024 via New Solar

Via deze aanbieding is het mogelijk maatwerk zonnesystemen te kopen, volledig aangepast op jouw woning. Geen one size fits all maar perfect ontworpen systemen naar jouw wens met korting.

EnergieRijk Houten heeft een fictieve standaardsituatie ontworpen op grond waarvan
New Solar een aanbieding heeft gemaakt.

De standaard-aanbieding betreft een zonnesysteem bestaande uit 8 panelen en micro-omvormers* van een hoge kwaliteit en volgens onderstaande specificatie. Het betreft een installatie op een schuin dak van ca. 45 graden op het zuid-westen zonder schaduw. De opbrengstprognose in de eerste jaren is 3.344 kWh. De klant kan de opbrengst aflezen indien hij een wifi signaal beschikbaar stelt.
Eventuele additionele kosten voor aanpassingen in de groepenkast zijn niet in de vermelde prijzen opgenomen.

Indicatieve prijs voor collectief Houten (na een maatwerkbezoek bij jou thuis volgt een vrijblijvende definitieve offerte):

Aanbieding New Solar 2024Prijs
8 zonnepanelen: Trina Solar 440 Wp Full Black €1.088,-
Micro-omvormers AP systems*€1.221,-
Montage system clickfit Evo€400,-
Bekabeling€257,-
Montage/installatie€1.030,-
Er wordt van uit gegaan dat de groepenkast niet hoeft te worden aangepast. Leiding tracé via de kruipruimte buitenom. Indien op zolder al een aparte ongebruikte groep aanwezig is, zal er een korting op de installatiekosten plaatsvinden.
5% korting Collectieve inkoop EnergieRijk Houten- €200,-
Totaalprijs**€3.795,-

* NB Er is in de standaard-aanbieding gekozen voor micro-omvormers in plaats van een stringomvormer. Dit is gedaan om een betere vergelijking tussen de verschillende aanbiedingen te kunnen maken omdat micro-omvormers altijd mogelijk zijn. Bovendien is er met micro-omvormers een betere monitoring per paneel en minder terugval in opbrengst bij gedeeltelijke schaduw.

**Deze prijs is btw-vrij en dus exclusief btw. M.i.v. 2023 is het btw-tarief op zonnepanelen en het plaatsen ervan op een particulier dak 0%.

Via deze inkoopactie is het mogelijk maatwerk zonnesystemen te kopen, volledig aangepast op jouw woning.
De klant geeft zich op en de leverancier komt ter plekke kijken en ontwerpt in overeenstemming met de klant een installatie. Dat kan zijn met een ander aantal en type zonnepanelen en omvormer afhankelijk ook van leveringsmogelijkheden. Na het maatwerkontwerp ontvangt de klant een vrijblijvende offerte van de leverancier.
Ook bij een configuratie die, door maatwerk van de situatie bij de klant, afwijkt van de standaard-situatie zal New Solar een collectieve inkoopkorting geven van 5%.
NAAR AANMELDPAGINA op JOUWHUISSLIMMER.NL

Klik hier voor een pdf van deze aanbieding

De actievoorwaarden op een rij:

  • De actie loopt van 15 februari t/m eind 2024 (per augustus 2024 worden prijzen en voorwaarden eventueel herzien)
  • 1 leverancier
  • Aanmelding verloopt via actiepagina op JouwHuisSlimmer.nl, het regionale energieloket.
  • Bij aanmelding wordt bewoner gevraagd een aantal vragen te beantwoorden over de situatie in zijn/haar woning + een foto van de groepen in de meterkast. Zo kan de leverancier zich optimaal voorbereiden op het huisbezoek.
  • De leverancier neemt binnen 2 weken na aanmelding contact op voor het maken van een afspraak
  • De leverancier brengt na bezoek binnen z.s.m. een offerte uit.
  • Houd er rekening mee dat op dit moment 2-3 maanden zitten tussen acceptatie offerte en levertijd/installatie panelen.
  • Na afloop van de actieperiode zal er een evaluatie plaatsvinden met de leverancier en bewoners die zich hebben aangemeld.

Wat zijn de voordelen van deze actie via EnergieRijk Houten?
1. Kwaliteit
Het voordeel van onze collectieve inkoopactie ligt in het feit dat we veel uitzoekwerk voor bewoners hebben gedaan en we een leverancier hebben geselecteerd die aan een hele lijst voorwaarden voldoen (zie onder selectiecriteria). Zo hebben de bewoners de zekerheid dat ze met een goed bedrijf in zee gaan.

2. Capaciteit
Daarnaast hebben we duidelijke afspraken gemaakt met de geselecteerde leverancier over  doorlooptijd bij het inplannen van bezoekafspraken en het versturen van offertes. Zo kan de doorlooptijd zo kort mogelijk gehouden worden.

3. Hulp van de energieambassadeurs bij vragen of onduidelijkheden
Zijn er vragen over de leverancier, over de informatie tijdens het huisbezoek of naar aanleiding van de offerte? Kom langs in het EnergieBespaarCafé of neem contact op via mail. De betrokken energieambassadeurs kijken graag met je mee.

4. Onafhankelijk
EnergieRijk Houten is onafhankelijk en heeft geen financieel belang bij de samenwerking met leveranciers. We geven betrouwbare info, gebaseerd op grondig uitzoekwerk en gedegen selectie. Dit gebeurt door deskundige vrijwilligers (dus geen professionele adviseurs). Onze organisatie wordt wel door de gemeente ondersteund.

Vragen?
-Heb je vragen over de inkoopactie? Neem dan contact op met EnergieRijk Houten: inkoopactie@energierijkhouten.nl
-Wil je weten waarin deze collectieve inkoopactie verschilt van de aanbiedingen die regelmatig in je brievenbus vallen en via de media voorbij komen? Lees het in ons document Collectieve inkoopactie is Collectief maatwerk.
-Kijk ook bij de veelgestelde vragen en antwoorden over zonnepanelen op onze website.

Ervaringen met leveranciers?
Wij ontvangen graag je feedback/ervaringen m.b.t. het offerte- en uitvoeringstraject van de leveranciers. Heb je een opmerking? Klik dan hier om een mail te sturen naar het inkoopteam. We zullen zo gewenst dan contact met je opnemen.