* Het mobiele EnergieBespaarCafé komt naar je toe

Alweer enige tijd geleden heeft EnergieRijk Houten een plan gemaakt en geld gekregen van het Duurzaamheidsfonds om een Mobiel EnergieBespaarCafé in elkaar te zetten.
Het mobiele EnergieBespaarCafé bestaat uit op maat gemaakte opbergbakken en een uitklaptafel die op een bakfiets vervoerd kunnen worden, samen met allerlei informatiemateriaal over bijvoorbeeld isoleren, ventileren, ledlampen en simpele energiebespaartips. Zo kunnen de energieambassadeurs en de energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten de gemeente Houten door om bewoners te woord te staan en om met ze mee te denken over vragen rondom de verduurzaming van hun woning en manieren om energie te besparen.

Samen met de medewerkers van de Krachtfabriek, die ook hun bakfiets hiervoor uitlenen, zijn de onderdelen in elkaar gezet en in de EnergieRijke kleuren vormgegeven.
Na ‘testrondjes’ in mei en juni tijdens de Energiebespaarmarkt in de Gaarden en een informatiemiddag in de Sloten en de activiteitenmarkt op Het Rond, gaat het mobiele EnergieBespaarCafé dit najaar de wijken in.

24 september Oorden en Slagen
Op nationale burendag, 24 september zijn de energieambassadeurs en energiebespaarcoaches met de bakfiets van 10.00-12.00 u in de Oorden (veldje Wikke-oord) om met de wijkbewoners (huiseigenaren en huurders) te praten over de uitslagen van de buurt enquête, manieren om energie te besparen en mogelijkheden om de huizen te verduurzamen. ’s Middags gaat het mobiele EnergieBespaarCafé naar de groene buurtborrel in de Slagen (veld Muntslag), waar die dag 43 bewoners hun  schuur/aanbouw daken met sedum beleggen. Bij de afsluitende borrel (16.00-17.30 u) waarop [alle] Slagen bewoners welkom zijn, kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten en onder andere met elkaar en de vrijwilligers van EnergieRijk praten over groene daken, energiebesparing en duurzame huizen.

Groen in ‘t Veld
Afgelopen zaterdag (17 september) was de bakfiets met een groep enthousiaste energie-ambassadeurs en -bespaarcoaches ook in de Velden te vinden. Daar besteedden ze samen met Viveste, Stichting Present, Houtense bijzaken en heel veel enthousiaste bewoners aandacht aan samen werken in de wijk aan sociale contacten, elkaar helpen, vergroenen en energie besparen.