* Ledlamp & lekkers

Op 21 juni organiseerde EnergieRijk Houten in samenwerking met Woonin en de gemeente Houten de tweede Ledlamp & Lekkers actie. Bewoners van een bepaalde wijk of buurt uit Houten worden voor een dergelijke actie uitgenodigd om gratis 3 nog werkende gloeilampen of halogeenlampen om te komen ruilen voor energiezuinige ledlampen.

April 2023 kregen alle huurders van Woonin uit de Weides de uitnodiging om gloeilampen te komen omruilen, nu waren de huurders aan de noordkant van Het Rond-centrum aan de beurt om onder het genot van een ijsje een praatje te maken met hun buurtgenoten of met een energiebespaarcoach. “Het doel van deze actie is meervoudig” vertelt Mick Zwart van EnergieRijk Houten, “Met ledlampen kun je veel energie besparen en het is dus een ludieke manier om bewoners te wijzen op simpele maar doeltreffende manieren om best wat te besparen op de energiekosten. Dit maken we bespreekbaar en we wijzen huurders meteen op de mogelijkheid om gratis, samen met een energiebespaarcoach, te bekijken wat er in hun woning nog meer mogelijk is om te besparen met materialen die gratis beschikbaar worden gesteld via de gemeente en Woonin.”

Daarnaast was de actie ook bedoeld om wat meer bekendheid aan het Energiehuis op De Raat 12 te geven. Een plek waar bewoners welkom zijn met al hun vragen over energie besparen, zonnepanelen, isolatie, ventilatie, warmte en meer. Huurders en huiseigenaren.

Zo’n 25 bewoners kwamen langs om lampen om te ruilen of wat meer te horen over energie besparen. 7 huurders meldden zich meteen aan voor een bezoek van de energiebespaarcoach. Mick Zwart: “Een mooi resultaat. In het najaar hopen we weer een Ledlamp & Lekkers actie te organiseren voor huurders uit een ander deel van Houten.”

Het lamp-lied is geschreven door Albert Smit.