* Nu isoleren = snel profiteren

Dit bericht verscheen op 26 juni in het Houtens Nieuws:

Deze zomer vraagt EnergieRijk Houten extra aandacht voor het isoleren van de schil van het huis. Juist in deze periode isoleren heeft een aantal voordelen.
De energieambassadeurs: “Het is slim om nu, in de zomer actie op isoleren te ondernemen. Dan ben je voor de winter klaar en heb je er dus deze winter al profijt van met een warmer en comfortabeler huis en lagere stookkosten. Bovendien bereid je je zo voor op de toekomst (wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken bij een toekomstige aardgasvrije verwarmingsoplossing).”
EnergieRijk Houten raadt dus aan: “Wacht niet op de winter – wanneer je er gevoelsmatiger meer mee bezig bent omdat je huis dan minder comfortabel voelt vanwege een mindere isolatie. Kom nu meteen in actie met het uitzoeken van en overgaan tot isolatiemaatregelen voor je huis.” De leveranciers die via de actie Heel Houten Isoleert in de collectieve inkoopactie maatregelen aanbieden zijn er klaar voor:

Spouwmuurisolatie
Van 1 augustus t/m 1 november mag en kan in Houten de spouwmuur in 5 dagen vleermuisvrij gemaakt worden waarna je vanaf dan de hele winter door nog mag isoleren cf. de regels van natuurvriendelijk isoleren.
In de de zomer heeft de leverancier wat meer ruimte in het schema en dit betekent: voor 15 juli aanmelden=voor 1 oktober geïsoleerd. Voor 1 september aanmelden=voor 1 november geïsoleerd.

Vloerisolatie
Ook de vloerisolatie kan lekker doorlopen. Binnen twee weken na aanmelding volgen huisbezoek en een offerte en binnen 3 weken na opdracht vindt de uitvoering plaats (dit laatste is wel m.u.v. de periode 15 juli-4 augustus).

HR++ glas en dakisolatie
Als je nu werk maakt van nieuwe beglazing ben je rond november voorzien van goed geïsoleerde ramen.
Per 1 augustus zal ook dakisolatie in de collectieve inkoopactie opgenomen worden.

Alles nalezen en aanmelden?
Lees alle informatie over de collectieve inkoopactie isolatie, de voorwaarden en de financiële mogelijkheden op de website van EnergieRijk Houten na via heelhoutenisoleert.nl.
Daar lees je ook een belangrijke tip voor huiseigenaren met een grondgebonden woning met slecht label (D,E,F,G) en een lage WOZwaarde. Vanaf september worden zij door de gemeente geïnformeerd over extra acties en subsidies.