* Minder energie voor jou – met gift ‘Geef jouw warmte door’ via Duurzaamheidsfonds

Minder energie voor jou?

Vorig jaar hebben alle huishoudens in Nederland € 360,- compensatie gekregen voor de hoge energierekening. Niet iedereen had deze compensatie nodig.
Onder het motto “geef je warmte door” hebben veel Houtenaren (een deel van) dit bedrag gedoneerd aan het Duurzaamheidsfonds. Hiermee heeft het Duurzaamheidsfonds € 22.000,- opgehaald.

Het Duurzaamheidsfonds heeft EnergieRijk Houten gevraagd om dit bedrag in te zetten om inwoners van Houten met een laag inkomen te helpen met energie besparen.
De energiebespaarcoaches van EnergieRijk Houten gaan langs bij bewoners met een hoge energierekening en een laag inkomen. Samen met de energiebespaarcoach kijken ze wat er in de woning (vaak huurwoningen) gedaan kan worden om energie te besparen. Met kleine aanpassingen (bijvoorbeeld ledlampen, radiatorfolie, tochtwerende brievenbuskleppen en goede tochtstrips) kan al met al best veel bespaard worden. De materialen zijn voor deze bewoners gratis en worden samen met een klusser aangebracht.
Maar vaak zijn er ook een grote energieslurpers in een woning die niet zo gemakkelijk vervangen kunnen worden, omdat de investering daarvoor te hoog is. Bijvoorbeeld een oude koelkast of vriezer. Is deze ouder dan 10 jaar dan kun je met een nieuwe met zeer energiezuinig label A flink wat energie en geld besparen per jaar.

EnergieRijk Houten stelt het geld dat ze mogen besteden van het Duurzaamheidsfonds beschikbaar voor deze grotere maatregelen die jou helpen bij het besparen van energie. Denk hierbij aan:
-het vervangen van een oude koelkast
-het vervangen van een oude wasdroger
-een infra-rood paneel om een werkplek te verwarmen in plaats van de hele ruimte
-isolerende gordijnen

Tot nu toe heeft EnergieRijk Houten met de donaties via het Duurzaamheidsfonds al zo’n 40 huishoudens kunnen helpen met speciale oplossingen en apparaten.

Kan jij flink op je energierekening besparen met een aankoop die je zelf niet kan opbrengen?
Mail dan je naam en telefoonnummer door aan energievooriedereen@energierijkhouten.nl en zet daarbij welke aankoop we voor jou kunnen doen om energie te besparen?

Doe het wel snel want op is op!