* Prijsvraag activiteitenmarkt

Wat is de terugverdientijd van radiatorfolie? En die van spouwmuurisolatie? Met deze vraag gingen de vrijwilligers van EnergieRijk Houten het gesprek aan met de bezoekers van de activiteitenmarkt op 7 september. Tussen de buien door hadden de EnergieRijk Houten vrijwilligers het druk. Druk met het krijten van hun vragen op de grond en druk met leuke gesprekken met geïnteresseerde inwoners van de gemeente Houten over wat ze eigenlijk weten van isolatie in hun huis.

Radiatorfolie
De terugverdientijd van radiatorfolie en die van spouwmuurisolatie? Duurt het jaren en jaren of zie je een sneller resultaat? De aanschafprijs van radiatorfolie valt mee, maar wat is het effect van deze betrekkelijk simpele en snel uit te voeren maatregel om je woning te verduurzamen? Het goede antwoord is dat je met de besparing na 1 jaar de kosten hebt terugverdiend.

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie kun je meestal beter niet zelf uitvoeren en daardoor is dit een bewerkelijker en kostbaardere ingreep, maar nog steeds relatief goedkoop. Dat dit wat langer duurt om terug te verdienen is duidelijk. Maar wist je dat dit drie jaar is?

Meer comfort en goed voor het milieu
Beide maatregelen brengen bovendien direct veel comfort met zich mee, want de warmte wordt beter vastgehouden. Bijkomend voordeel is dat hierdoor de verwarming minder vaak aanslaat en je minder gas verbruikt, waardoor je minder CO2 uitstoot. Het is dus nog goed voor het milieu ook.

De winnaar is…
De antwoorden varieerden van 4 maanden tot 4 jaar bij radiatorfolie en van 5 tot wel 10 jaar bij spouwmuurisolatie. Uit de deelnemers die het exact goed hadden, wordt een winnaar getrokken. De prijs? Een rol Tonzon radiatorfolie. De winnaar krijgt binnenkort bericht van EnergieRijk Houten.

Energie BespaarCafé
En de vrijwilligers van EnergieRijk Houten gaan verder met het informeren van de inwoners over de effecten van energiebesparing en isolatie. Je treft ze o.a. in het Energie BespaarCafé op 14 september, 12 oktober en 14 december in de bibliotheek Houten-centrum.

1 gedachte over “* Prijsvraag activiteitenmarkt”

Reacties zijn gesloten.