SPOUWMUUR ISOLATIE

Voor meer informatie en hulp bij het kiezen van de geschikte isolatiemaatregel voor jouw huis kun je onze keuzehulp gebruiken. Keuzehulp isolatie

In deze tabel tref je specifieke informatie aan over spouwmuuronderzoek van een aantal huizen in Houten-noord.

Hieronder tref je de collectieve aanbieding aan voor spouwmuur isolatie. Als je interesse hebt in deze aanbieding kun je je aanmelden via de actiepagina op jouwhuisslimmer.nl (klik op link).

Motivatie en toelichting keuze leveranciers.
Graag leggen we uit waarom wij er voor kiezen met deze leverancier samen te werken:

– Voor spouwmuurisolatie hebben we in januari ’19 een vooronderzoek gedaan in Houten-noord. Op een zaterdagmiddag zijn een reeks spouwmuren onderzocht in verschillende wijken in Houten. Het blijkt dat er grotendeels minerale wol (glas-of steenwol) is gebruikt om de muren mee te isoleren in de jaren ’80 en ’90. De vrije ruimte varieert tussen 2 en 8 cm, maar is gemiddeld vaak 3-4 cm.
– Op basis van deze uitkomst zijn we gaan zoeken naar welke materialen geschikt zijn om onze muren mee bij te vullen. Uit dit proces is onze keuzehulp voortgekomen.
– Supafil (inblaasglaswol) van Knauf blijkt een goede oplossing voor muren met reeds aanwezige minerale wol te zijn, als er minimaal 4 cm vrije ruimte is.
– Ook hadden we een oplossing nodig voor de muren tussen de 3 en 4 cm. EPS parels blijkt hiervoor bruikbaar te zijn. We hebben overwogen of we een UF-schuim (zoals envirofoam of aminotherm) of pur zullen aanbieden. Echter gezien de twijfels die er bij één van de twee certificeringsinstanties over UF-schuim en ook pur bestaan, hebben we hier niet voor gekozen.
– In De Hoeven en een paar andere wijken is in december een proef geweest, waarbij bij een aantal leveranciers een aantal offertes voor Supafil-bijvulling zijn opgevraagd. Het blijkt dat de prijzen voor bijvullen met Supafil enorm kunnen verschillen: de hoogste aanbieders reken 150% meer.
– We hebben uiteindelijk gekozen voor een aanbieder uit het oosten, Rouwenhorst Isolatie, die gecertificeerd is voor Supafil en EPS-parels, veel ervaring heeft en een scherpe collectieve prijs biedt.

Collectieve aanbieding spouwmuurisolatie via Rouwenhorst Isolatie

 

 

 

 

Spouwmuurisolatie

Ondanks het feit dat spouwmuren van steenachtige materialen in het algemeen zonder bouwfysische problemen met isolatiemateriaal kunnen worden gevuld, moet men, om de beoogde kwaliteit van het eindproduct te krijgen, voorafgaand aan de uitvoering van de isolatiewerkzaamheden aandacht geven aan een aantal beperkende factoren.

Spouwmuren, die vanuit de bouw geïsoleerd zijn met isolatieplaten/-dekens respectievelijk folie, kunnen, onder de voorwaarde dat deze platen/dekens respectievelijk folie vlak tegen het binnenspouwblad bevestigd zijn/is en dat er voldoende brede vrije luchtspouw aanwezig is, door middel van na-isolatie volledig gevuld worden. Het na-isoleren van deze spouw biedt het voordeel dat de warmteweerstand van de spouwmuur toeneemt. Bovendien kunnen hierdoor ook de eventuele luchtstromingen ten gevolge van de slordige uitvoering van de oorspronkelijke isolatieplaten (en de hiermee gepaard gaande warmteverliezen) verhinderd worden. Er zal altijd visueel vooronderzoek moeten plaatsvinden naar de volgende aspecten:

  • de aanwezigheid van scheurvorming in de metselwerk gevel;
  • de kwaliteit van het voegwerk;
  • de poreusheid van het metselwerk en de daarmee samenhangende vorstgevoeligheid van het buitenspouwblad;
  • de breedte van de lege luchtspouw
  • de eventuele aanwezigheid van onregelmatigheden of vervuiling van de spouw (meteen endoscoop).

Het isoleren van spouwmuren kan met minerale wol of met EPS parels, Dit is afhankelijk van het product wat reeds in de spouw aanwezig is en de breedte van de luchtspouw.

Bij het vooronderzoek ter plaatse zullen de mogelijkheden met u besproken worden.

Indicatie prijs voor collectief Houten

Tussenwoning              € 700,00 incl. btw
Hoekwoning                  € 1.250,00 incl. btw
Vrijstaande woningen    € 1.750,00 incl. btw

(bovenstaande prijzen zijn indicatieprijzen, na een vooronderzoek volgt een definitieve offerte)

Wilt u bij het aanvragen van een offerte aangeven op welke van de volgende data een vooronderzoek bij u kan plaats vinden? Dit zijn de gereserveerde dagen in Houten:  28 februari, 5, 8 en 13 maart. Mocht u op een andere datum een vooronderzoek willen laten uitvoeren, dan vernemen wij dit graag.

Klik hier voor een pdf van deze aanbieding.

Ervaringen met leveranciers?
Wij ontvangen graag je feedback/ervaringen mbt het offerte- en uitvoeringstraject van de leveranciers. Heb je een opmerking? Klik dan hier om een mail te sturen.
We zullen zo gewenst dan contact met je opnemen.

Aanmelden voor dit collectieve aanbod kan via de actiepagina op jouwhuisslimmer.nl