* Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis nu extra interessant!

Genoeg redenen om binnenkort gebruik te maken van deze subsidie:

Deze week werd bekend dat van de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis die vanaf september 2019 een pot van 84 miljoen euro beschikbaar had voor huiseigenaren die isolatiemaatregelen willen nemen, nog veel geld beschikbaar is.

Bovendien heeft de overheid de regeling nog voordeliger gemaakt van 1 juni t/m 31 december: je krijgt nu geen 20% maar ongeveer 30% terug van het bedrag dat je hebt besteed aan tenminste twee of meer isolatiemaatregelen (dak, buitenmuren, vloer of ramen). Het kabinet wil zo huiseigenaren en VvE’s in deze onzekere tijden extra helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Milieu Centraal zette de voorwaarden voor de isolatieubsidie overzichtelijk op een rij:

1. Je bent eigenaar én bewoner van het huis. Je hebt de woning dus niet verhuurd.

2. Je laat 2 of meer van de volgende maatregelen uitvoeren: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloerisolatie of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of triple glas.

3. De isolatiemaatregelen voldoen aan de vereiste isolatiewaarden.

4. Voor elke maatregel geldt dat je een minimum aantal vierkante meters moet laten isoleren. Dit verschilt per woningtype, de eisen vind je op de rvo.nl. Maar als je het hele dak of de hele gevel, vloer of alle ramen laat isoleren, voldoe je ook aan dit vereiste (ook al is het aantal m2 lager).

5. Je krijgt voor een woning maar één keer een SEEH subsidie. Wil je meer dan 2 isolatiemaatregelen nemen? Vraag dan in één keer voor alle maatregelen tegelijk subsidie aan. Heb jij of een vorige eigenaar al een keer een SEEH-subsidie voor deze woning aangevraagd, dan kun je geen subsidie meer krijgen.

6. Je vraagt de subsidie aan nádat de maatregelen uitgevoerd zijn.

7. Je krijgt alleen subsidie voor het isoleren van een bestaande woning. Dus niet voor het isoleren van een nieuwe aanbouw of een nieuwbouwwoning.

8. Je krijgt alleen subsidie voor maatregelen die je laat uitvoeren door een bedrijf en niet voor maatregelen die je zelf uitvoert.

9. Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).