* Toch collectieve inkoopactie zonnepanelen

Nu de zonnepanelen goedkoper zijn, de druk van de markt af is en de afschaffing van de salderingsregeling voorlopig weer op de lange baan is geschoven, is er toch de mogelijkheid voor inwoners van Houten om via EnergieRijk Houten mee te doen aan een inkoopactie voor zonnepanelen.

Zo kunnen inwoners die twijfelden of eerder niet konden, bijvoorbeeld huishoudens met een lager inkomen (check ook financiële ondersteuning via het Nationale Warmtefonds) nu heel 2024 via een betrouwbare, regionale leverancier een offerte aanvragen voor zonnepanelen met een korting op een marktconforme prijs. Want het opwekken van je eigen duurzame energie is nog steeds een goed idee: naast de hiervoor al genoemde voordelen is zonne-energie schoon en nog steeds een goede investering. Als je alle berichten over netcongestie en terugleversancties leest, heb je misschien de vraag:

Is dit echt wel een goed idee? EnergieRijk Houten wil benadrukken dat het verstandig en zinvol is om je eigen opgewekte stroom zoveel mogelijk meteen te gebruiken, dus als de zon schijnt.

Wassen en drogen als de zon schijnt
Kijk eens goed naar je eigen gedrag en buig dit om in je eigen voordeel. Maak eventueel gebruik van timers op je apparaten als afwasmachine, wasmachine en droger en laat ze overdag, bij zonneschijn draaien. En lukt het om je elektrische auto overdag op te laden? Top! Doen! Er zijn al wat slimme laadapps en hopelijk volgen er snel meer ontwikkelingen hiervoor.

Alle beetjes helpen om de netcongestie voor te zijn, eventuele heffingen op teruggeleverde zonne-energie via je energieleverancier zo laag mogelijk te houden en de duurzame zonne-energie zo effectief mogelijk te gebruiken.

Je leest alle informatie over de collectieve inkoopactie Heel Houten in de Zon hier.