* Gloeilampen UIT de kringloop

Nu de niet-noodzakelijke winkels op afspraak weer open zijn heeft ook Kringloop winkel Noppes haar deuren weer geopend voor klanten. En dat betekent zeker goed nieuws voor de mensen die daar een mooie lamp kopen.

tegodbon voor gratis ledlamplampen bij Noppesbesparen met ledlampen

 

 

 

 

 

Op woensdag 17 maart is de actie ‘Gloeilampen uit de kringloop’ van start gegaan. Deze actie is opgezet door vrijwilligers van EnergieRijk Houten i.s.m. Kringloopwinkel Noppes en Praxis Houten. Met behulp van een Groene Keus subsidie van het Duurzaamheidsfonds krijgt iedere klant die een lichtarmatuur koopt bij Noppes een tegoedbon die bij de Praxis ingeruild kan worden voor een energiezuinige ledlamp .

Noppes controleert vanaf nu alle ingebrachte lampen en verwijdert onzuinige gloei- en halogeenlampen die slecht zijn voor het milieu en veel stroom gebruiken. De klant profiteert van de tegoedbon én een lagere energierekening, want met ledlampen valt veel te besparen. Bovendien wordt bij de bon een folder meegegeven met tips om te besparen met ledlampen.

Een deel van de actie loopt via het DoorGeefLuik, waar o.a. nieuwkomers in Houten terecht kunnen voor huisraad en meubels. Ook hier worden uit de ingebrachte lampen de gloei- en halogeenlampen verwijderd en gaan de lampen samen met een zuinige ledlamp de deur uit. Aleid Groothoff van het DGL: “We zijn dankbaar dat we in dit project een rol kunnen spelen om de nieuwkomers zo ook mee te geven dat ze met energiezuinige lampen geld kunnen besparen. We laten de folder met handige bespaartips ook in het Arabisch vertalen.”

De actie loopt zo lang de voorraad strekt, want op=op. Meer weten over de voordelen van ledlampen en hoe je hiermee kunt besparen? Kijk dan hier.

De folder met tips bekijken of downloaden? Klik op het plaatje.