GRIP OP JE DUURZAME HUIS

5 februari, 20.00 uur (inloop met markt vanaf 19.30), Raadszaal, Gemenetehuis Houten.

Je wilt graag aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan informatie en waar begin je met isoleren van je woning?
Drie Houtense energieambassadeurs nemen je mee door deze vragen aan de hand van drie onderwerpen die te maken hebben met het verduurzamen en isoleren van Houtense woningen uit de jaren 1970-1980-1990 (afbeelding gemeente Houten).

grip op je duurzame huisHoe maak ik een energieplan voor mijn huis?
De 1e stap: een energieplan maken voor je huis. Roelof Boersma helpt je op weg met de benodigde ingrediënten. Wat is je doel? Welke maatregelen vereist dit en hoe hangen deze samen?

Wat vertelt de warmtescan?
Inzichten uit de praktijk van het warmtescanteam. Jessica Veen bespreekt een veel voorkomend warmtelek bij Houtense huizen van vóór 2000.

Isolatie: waar begin ik?
Het isoleren van je huis. Frans Versteeg vertelt over: De Rijksoverheid wil het gebruik van fossiele brandstoffen sterk verminderen. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat is slecht voor het klimaat. Het verminderen van de vraag naar warmte in huis, door isolatie, is een goede eerste stap op weg naar een aardgasloos huis. Maar waar begin ik in mijn huis? Wat sorteert het beste effect? In deze presentatie wordt in hoofdzaak op de huizen uit de bouwperiodes 1965-1974, 1975-1982 en 1983-1991 ingegaan.

PROGRAMMA, voor en door bewoners:
• Inloop met markt vanaf 19.30; start programma 20.00 uur.
• Welkom & introductie EnergieRijk Houten.
• Hoe maak ik een energieplan voor mijn huis?
• Wat vertelt de warmtescan?
• Isolatie waar begin ik?
• Collectieve inkoopactie isolatiemaatregelen.
• Markt met aanbieders isolatiemaatregelen, CV-Optimalisatieteam, warmtescanteam, info over EnergieBespaarlening, EnergieBespaarCafé.

Alle inwoners van de gemeente Houten zijn welkom op 5 februari in het gemeentehuis.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Houten.