GRIP OP JE DUURZAME HUIS

Op 5 februari organiseerden we wederom een succesvolle thema-avond voor vele belangstellenden. Ruim 80 Houtenaren kwamen kennis nemen van de interessante presentatie van de drie energieambassadeurs  en bezochten voorafgaand en na afloop  de informatiemarkt. Hier werd volop informatie gevraagd en gegeven over CV-optimalisatie, Warmtescans, Het EnergieBespaarCafé en de Warmtepompenfietstocht. Ook konden de bezoekers hier nogmaals kennis nemen van de het aanbod van de vijf leveranciers van de collectieve inkoopactie voor isolatiemaatregelen. De inkoopactie voor isolerende maatregelen wordt nu geevalueerd en een nieuwe inkoopactie voor diverse isolatiemaatregelen wordt voorbereid voor het najaar 2020 (start eind augustus).

De presentaties van deze avond kunnen via onderstaande links bekeken worden.

Welkom en introductie EnergieRijk Houten
Mijn duurzame huis. Mijn plan, Isolatie en de warmtescan

Grip op je duurzame huis – Thema-avond EnergieRijk Houten

Je wilt graag aan de slag met het verduurzamen van je woning, maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan informatie en waar begin je met isoleren van je woning?
Drie Houtense energieambassadeurs nemen je mee door deze vragen aan de hand van drie onderwerpen die te maken hebben met het verduurzamen en isoleren van Houtense woningen uit de jaren 1970-1980-1990 (afbeelding gemeente Houten).

grip op je duurzame huisHoe maak ik een energieplan voor mijn huis?
De 1e stap: een energieplan maken voor je huis. Roelof Boersma helpt je op weg met de benodigde ingrediënten. Wat is je doel? Welke maatregelen vereist dit en hoe hangen deze samen?

Wat vertelt de warmtescan?
Inzichten uit de praktijk van het warmtescanteam. Jessica Veen bespreekt een veel voorkomend warmtelek bij Houtense huizen van vóór 2000.

Isolatie: waar begin ik?
Het isoleren van je huis. Frans Versteeg vertelt over: De Rijksoverheid wil het gebruik van fossiele brandstoffen sterk verminderen. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat is slecht voor het klimaat. Het verminderen van de vraag naar warmte in huis, door isolatie, is een goede eerste stap op weg naar een aardgasloos huis.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Houten.