ENERGIEDISPLAY VOOR GEZINNEN

Vind je de energierekening ook zo hoog? Zeker nu met de gestegen energieprijzen? Zou je best wat minder willen verbruiken en bewuster willen omgaan met het energiegebruik thuis? Vind je het interessant om te zien wat er gebeurt als je de waterkoker aanzet, de droogmachine of wat er ‘s nachts energie gebruikt als je slaapt?

Om jullie te helpen om energie te besparen en bewust te worden van jullie energieverbruik en de bijkomende kosten, mag EnergieRijk Houten nu 50 energiedisplays gratis verdelen onder Houtense gezinnen met een kind of kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar. Dit kunnen we doen omdat de gemeente een subsidie van het Rijk heeft gekregen om huishoudens in heel Nederland te stimuleren om minder energie te verbruiken.

Met deze handige monitor die je gemakkelijk aansluit op de slimme meter en die je op een goed zichtbare plek in huis neerzet, krijg je direct inzicht in het elektriciteits- en gasverbruik.
Via de energiedisplay zie je wat er gebeurt op het moment dat je de waterkoker aanzet, de (af)wasmachine draait of wanneer het koud is en je de verwarming hoger zet.
>> Zo kun je ook zien wat er gebeurt als je de thermostaat een graad lager zet, je een zuinige koelkast aanschaft of je apparaten niet meer op standby laat staan. Door een reëel budget in te stellen, kun je ook bijhouden of het de goede kant op gaat met besparen. En onderzoek heeft uitgewezen dat je met de informatie van een energiedisplay en de aanpassingen die je kunt doen met die inzichten, echt energie en dus ook geld kunt besparen. Het energieverbruik kan wel met ca 5% kan gaan dalen. Lees hier meer over in het onderzoek van het PlanBureau voor de Leefomgeving.

GRATIS ENERGIE DISPLAY VOOR JULLIE GEZIN
De actie is afgelopen. Je kunt je niet meer aanmelden. Alle gezinnen die zich hebben aangemeld hebben de display ondertussen in huis of zullen binnenkort bericht krijgen wanneer deze langsgebracht wordt. Hier onder lees je wat er gebeurt na aanmelding en kun je ook de filmpjes voor installatie bekijken.

Met de energiedisplay, de handige instructie- en ervaringsfilmpjes en het leuke boekje om jullie op weg te helpen kun je in een jaar tot wel 100 euro besparen op de energierekening. En dat zijn toch een heleboel ijsjes, een keer uit eten of een extraatje tijdens de vakantie!

Wat moet je doen voor een gratis energiedisplay. Aanmelden niet meer mogelijk.
– Lees de technische voorwaarden hier onder en check of je een slimme meter hebt en of die hieraan voldoet.
– Lees hier onder de voorwaarden voor ontvangst gratis display.
– Via de aanmeldknop kun je je aanmelden voor een gratis energiedisplay (let op dit moet een volwassene doen).
– Je krijgt een ontvangstbevestiging (met links naar instructiefilmpjes en andere informatie) en er wordt contact opgenomen om een afspraak te maken om de display langs te brengen.
– Met behulp van de simpele instructiefilmpjes gaat het zeker lukken om de display zelf te installeren Lukt dit toch niet dan kan er een vrijwilliger langskomen om te helpen.
Aanmelden kan t/m 19 december a.s.

Voorwaarden voor deelname aan deze actie:
– De actie is voor gezinnen met kind(eren) in de leeftijd van 9-14 jaar.
– Je woont met je gezin in de gemeente Houten.
– De display is uitsluitend bedoeld voor gebruik in eigen huishouden.
– Je hebt de juiste slimme meter (zie hieronder bij technische voorwaarden).
– Je bent bereid om twee maal een enquete in te vullen over het gebruik en de ervaringen met het energiedisplay.

De vragenlijst gaat je vragen naar je ervaringen met de energiedisplay en energie besparen en is van EnergieRijk zelf zonder verdere verplichtingen of commerciële bijbedoelingen. Die hebben we namelijk niet. EnergieRijk Houten is een vrijwilligersinitiatief voor bewoners door bewoners om alle inwoners van Houten te informeren over en te helpen met energie besparen en het energiezuiniger maken van hun huis.

LET OP – technische voorwaarden:
Het is helaas niet mogelijk om het systeem op alle slimme meters aan te sluiten. De energiedisplays zijn in principe gemaakt voor aansluiting op de meeste slimme meters van het bouwjaar 2014 en later.

>> Bovendien is gebleken dat onze voorraad displays niet samenwerkt met slimme meters van het type ISKRA, hoewel deze meters wel een P1 poort hebben.
>> Deze meters worden – in afwisseling met andere type meters – gebruikt door Stedin.
>> Check dus zo mogelijk voordat je je opgeeft of jouw slimme meter voldoet (of juist niet 😉) aan bovenstaande voorwaarden.

Informatieflyer EnergieRijk
Boekje speurtocht energie uitdaging
Sheet met stappenplan installatie

Instructiefilmpjes voor installatie energiedisplay
Aansluiten energiedisplay Geo Trio II (Stap 1)

Instellingen energiedisplay Geo Trio II (Stap 2)

Uitleg functies energiedisplay Geo Trio II (Stap 3)