WARMTEPOMPENFIETSTOCHT

Energie besparen met een warmtepomp
Waar moet je rekening mee houden als je over wilt gaan naar een (all-electric) warmtepomp of een (hybride) warmtepomp?
Op deze vragen kun je antwoord krijgen tijdens de warmtepompenfietstocht georganiseerd door vrijwilligers van EnergieRijk Houten. De volgendne warmtepompenfietstocht zal in het najaar van 2022 plaatsvinden.

Thema-avond(en) warmtepompen
Binnenkort hoopt EnergieRijk een of meer thema-avonden over warmtepompen te organiseren. Alle mensen die zich aanmelden voor de warmtepompenfietstocht worden vrijblijvend over deze avond(en) geïnformeerd.

Wat kun je verwachten bij deelname aan de warmtepompenfietstocht
De organisatoren hebben verschillende enthousiaste bewoners uit Houten bereid gevonden om hun huis met warmtepompoplossing open te stellen om op een vooraf afgesproken tijdslot de gekozen oplossing te komen bekijken en vragen te stellen over hun ervaringen. Bij aanmelding kun je een keuze maken uit een all-electric of een hybride warmtepomp en uit een tussenwoning, hoekwoning, 2 onder 1 kap woning of een vrijstaand huis. Nadat de keuze is doorgegeven krijg je een tijdslot om op bezoek te gaan bij de betreffende bewoner. Je kunt maximaal 3 keuzes maken.
Aanmeldingen worden vanaf nu geplaatst op de reservelijst geplaatst.

AANMELDEN: fietstocht@energierijkhouten.nl

Warmtepomp ja of nee?
De verwarming van onze woning en ons water wordt een hot item de komende tijd. Vraag jij je ook af of je misschien niet beter een warmtepomp moet aanschaffen als je CV-installatie aan vervanging toe is? Moet je nu al van het gas of niet? Wat zijn eigenlijk de voordelen van een warmtepomp en zijn er ook nadelen? Hoeveel kost een warmtepomp en wat levert het je op? Wanneer zou je een warmtepomp kunnen overwegen en aan welke randvoorwaarden moet je woning voldoen? Waar plaats je een warmtepomp, hoeveel ruimte neemt het in en wat voor soorten zijn er? Heb jij dit soort vragen en zou je daar op een laagdrempelige manier meer over willen weten?

De warmtepompenfietstocht
Twee enthousiaste vrijwilligers van EnergieRijk Houten en De Hoeven Energie organiseerden ook al voor de coronaperiode regelmatig een warmtepompen fietstocht langs vier jaren ’80 huizen in Houten-noord met een warmtepomp (een daarvan is een bodem-water warmtepomp). Zo kunnen inwoners van Houten op een concrete manier horen, zien en voelen wat een warmtepomp doet. Bovendien bevatten de ervaringsverhalen van huiseigenaren met warmtepomp een schat aan informatie die anderen op weg kan helpen bij het nemen van een beslissing of het beantwoorden van vragen. Naast de informatie over warmtepompen komen er tijdens de huisbezoeken ook veel andere nuttige tips over energie besparen en isoleren voorbij.

Meer informatie: 
Heb je een vraag over warmtepompen dan zijn de energieambassadeurs van de warmtepomp-vraagbaak bereikbaar via mail om je vraag aan te sturen. Zij zullen deze vraag per mail via een aanvullend telefoongesprek beantwoorden: warmtepomp@energierijkhouten.nl of klik hier om een mail te sturen.

De verslagen van eerdere warmtepompenfietstochten met nuttige tips en informatie zijn hier na te lezen:
februari 2022
februari 2020
oktober 2019